Reagovanje na tekst “TELEMACH PONOVO PONIŽAVA SVOJE KORISNIKE! Nemate interneta, a oni vam SPUSTE SLUŠALICU!” - Volim Podgoricu

Reagovanje na tekst “TELEMACH PONOVO PONIŽAVA SVOJE KORISNIKE! Nemate interneta, a oni vam SPUSTE SLUŠALICU!”

Kompanija Telemach reagovala je na jučerašnji tekst na portalu Volim Podgoricu “TELEMACH PONOVO PONIŽAVA SVOJE KORISNIKE! Nemate interneta, a oni vam SPUSTE SLUŠALICU!”

Navedeni tekst je nastao zbog, ponovljenog, lošeg korisničkog iskutva, a zbog čega je rad portala satima bio blokiran.

Reagovanje Telemacha prenosimo integralno, kao i komentar našeg administratora.

“Usljed nestanka struje juče u Podgorici, došlo je i do problema u pristupu Telemach internetu za dio naših korisnika. Kako nismo mogli uticati na te okolnosti, čim je kvar saniran, uspostavljen je i pristup Telemach mreži”, navode iz Telemacha.
“Administator portala Volim Podgorica o svemu je adekvatno obaviješten prilikom dva razgovora sa operaterom našeg korisničkog servisa. Nakon preslušavanja razgovora, ustanovili smo da nije bilo spuštanja slušalice i ponižavanja, kako tvrdi autor teksta.
Radi preciznog informisanja javnosti, napominjemo da korisnički servis Telemacha radi 24 sata, te da su operateri uvijek dostupni našim korisnicima. Stoga, reklamacije možete da prijavite tokom cijelog dana, a prema zakonskom roku naši serviseri imaju 72 sata da odgovore na nju.
Podaci sa terena nam pokazuju da Telemach uspješno odgovara na reklamacije i upite korisnika, jer 86,9 odsto reklamacija riješavamo u roku od 24 sata, a 96,4 u roku od 48 sati.
Klijentima nažalost jedino nismo u mogućnosti da izađemo u susret u slučaju da nisu kod kuće ili iz nekog drugog razloga nemamo mogućnost da reagujemo na reklamaciju”, zaključuju iz Telemacha.

Administrator portala Volim Podgoricu kaže da se po drugi put, u kratkom roku, desilo da ostane bez interneta, a da pozivi tehničkoj podršci Telemacha ostanu bez adekvatnog odgovora.

“Problemi u poslovanju se događaju svima, ali se kompanije razlikuju upravo po načinu na koji upravljaju njima. Ukoliko imate korisnika koji moli za pomoć jer mu ne isporučujete uslugu na koju ste se obavezali, i koju on uredno plaća, i ta činjenica blokira njegov rad, najmanje što možete je da mu što hitnije priskočite u pomoć. I da mu se izvinite”, navodi naš administrator Marko.

“Kada bi u Crnoj Gori kompanije, kako državne, tako i privatne, snosile odgovornost za nesavjesno poslovanje, za nepoštovanje obaveza prema korisnicima, i plaćale odštetu korisnicima koji zbog toga trpe štetu, vjerovatno bi se drugačije odnosile prema njima.

Kod nas može da nema struje, da kasne vozovi, da ne lete avioni, da nemate interneta… a da vi, kao korisnik, kao građanin, čini se, nemate prava da se pobunite. Da ne govorimo o, eventualnim, odštetama.

Dakle, zaposleni u Telemach korisničkoj podršci nije učinio napor da pomogne, odbio je da me poveže sa nadređenim, iako sam uporno skretao pažnju da trpim štetu, da je portal blokiran, osim što je rekao da isključim kabl iz struje i ponovo ga uključim. Kada sam pitao – šta ja sad da radim – on je rekao: “To je to”, i nakon nekoliko sekundi ćutanja, sputio slušalicu. Postoje snimci, pa neka ih Telemach javno objavi.

Tekođe, ja i drugi zaposleni u portalu, zvali smo u 21,30, javila se automatska sekretarica koja nas je obavijestila da rade od 08,00 do 21,00h. I taj snimak vjerovatno postoji, sad nam je žao što mi nismo snimili.

Ukoliko je nestanak struje uzrok nestanka interneta, neka Telemach, za eventualne štete, kontaktira CGES.

Naša namjera nije da bilo koga diskreditujemo, o tome govore brojni pozivi podršci, prije nego smo objavili tekst. Zvali smo desetak puta, ali smo dobijali “zauzeće” i samo dva puta smo uspjeli da dobijemo podršku. Dakle, satima smo pokušavali da, redovnim putem riješimo problem.  Sve dok se nije javila automatska sekretarica i obavijestila nas da su svi pošli kućama.

Menadžmentu Telemacha prijateljska poruka – volite svoje korisnike, pa će i oni voljeti vas!”, zaključuje administrator portala Volim Podgoricu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com