Suđenje okrivljenima za pranje novca: Svjedoka pitali o glasanju za DF - Volim Podgoricu

Suđenje okrivljenima za pranje novca: Svjedoka pitali o glasanju za DF

U nastavku suđenja lideru Pokreta za Promjene Nebojši Medojeviću i još jedanaest okrivljenih za pranje novca i stvaranje kriminalne organizacije, danas je u Višem sudu u Podgorici saslušano sedam svjedoka. Svjedok Marijana M. Babović je ostala kod izjave u tužilaštvu i inje bilo pitanja i primjedbi. Advokat je prigovorio pitanju koje je ovom svjedoku postavljeno u tužilaštvu.

“Odgovorila je na pitanje specijalnog tužioca …”Niko iz DF-a meni nije potencirao priču da glasam za DF…” Ovo pitanje je zabranjeno da se postavlja, jer niko ne može biti pozivan na odgovornost koga će glasati. Radi se o slobodnoj volji birača, tako glasi zakon o izbornu odbornika i poslanika.Ovim se šalje poruka javnosti za koga bi trebali ili ne trebali da glasaju da ne bi imali probleme”, kazao je advokat.

Dijana Šćepanović je iskoristila zakonsko pravo i nije svjedočila, jer je optuženi Željko Šćepanović njen suprug.

Vladan V. Raičević, inženjer elektrotehnike, ostao je kod izajve koju je dao specijalnom tužlaštvu u kojoj je navedeno da je uplatio 2.000 eura na ime donaciej za kampanju DF-u.

Ivica M. Drašković je takođe ostao kod svoje izjave, i nije bilo pitanja i primjedbi.

Janko V. Gajić je kazao da je svoje vozilo “audi” prodao za oko 20.000 eura okrivljenom Željku Šćepanoviću.

Jovan V. Gajić je ostao kod ranije izjave i nije bilo pitanja i primjedbi od specijalnog tužioca Lidije Vukčević.

Advokat odbrane Dušan Radosavljević je izrazio čuđenje kako je tužilaštvo došlo do zaključka da ovo vozilo “audi” nije evidentirano u poslovne knjge Pokreta za promjene.

“Ovdje se radi o privatnom poslu i kupovini auta”, kazao je advokat.

Okrivljeni Nebojša Medojević je istakao da se radi o legalnom poslu i pojasnio o čemu se radi.

“Niz legalnih radnji koje tužilaštvo, ne znam na koji način, je predstavio kao krivično djelo. Ovo nema veze sa PzP-om. Nije bilo fiktivnog posla, niti je bilo pranja novca. Niti je bilo povraćaja novca, što je obilježje krivičnog djela “pranje novca”, naveo je Medojević.

Specijalna tužiteljka je svjedočenje Biljane I. Genić ocijenila da je u skladu sa navodima optužnice, dok je advokat Radosavljević dodao da svjedočenje nije u skladu sa navodima optužnice.

Nebojša Medojević je ocijenio da se radi o najiskusnijem koordinatorki kampanje, te da nije bilo fiktivnog posla.

“Plaćena je za svoj rad sa računa kampanje izborne liste. U postupnosti je tačan i isitini njen iskaz”, smatra on.

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com