,,Crna Gora je bila i ostala država srpskog naroda “ - Volim Podgoricu

,,Crna Gora je bila i ostala država srpskog naroda “

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta, Momčilo Vuksanović rekao je da je Crna Gora bila i ostala država srpskog naroda.

“Pokušaj aktuelne vlasti da uz pomoć manjinskih naroda i crnogorskih šovinista administrativnim putem poništi postojanost srpskog naroda i istorijsku istinu o njemu u Crnoj Gori, konkretizovan je iniciranjem donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti s namjerom konačnog podrivanja srpskog narodnog identiteta.U svom naumu, nasilo i bez obrazloženja prekinuli su komunikaciju srpskom narodu u Crnoj Gori sa svojim istaknutim intelektualcima koji su dali nemjerljiv doprinos očuvanju jedinstvene srpske kulture, a sada, na prepoznat, srbomrziteljski način upozoravaju zvaničnike Republike Srbije da ona sa svojim narodom i svojom crkvom u Crnoj Gori nema baš nikakvu vezu”, rekao je Vuksanović.

On je dodao da je takav odnos nepodnošljiv i neprihvatljiv za srpski narod u Crnoj Gori.

“Crna Gora je bila i ostala država srpskog naroda i to nedvosmisleno svjedoče istorijske činjenice od njenog samog osnivanja. Srpski narod u Crnoj Gori nikada u svojoj istoriji, i kada je bio u ogromnoj većini, nije uzurpirao prava drugih naroda i nacionalnih zajednica kako mu to sada vlastodršci u Crnoj Gori pokušavaju nametnuti. Vjerujemo da će ova antisrpska histerija, proizvedena od komunističko-ateističkih struktura, proći bez posledica po međunacionalne odnose u Crnoj Gori, koji su do izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države bili na zavidnom nivou, i da će srpski narod ostvariti ravnopravnost sa drugim nacionalnim zajednicama, što mu po Ustavu i pozitivnom zakonodavstvu u Crnoj Gori pripada”, zaključio je Vuksanović.

 

1 komentar

  1. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to exchange techniques with other folks, please shoot me an email if interested.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com