“Lavovi” bez kalkulacija žele dvije pobjede i plasman na EP - Volim Podgoricu

“Lavovi” bez kalkulacija žele dvije pobjede i plasman na EP

Crnogorski rukometaši danas u 19.30 sati u Farumu protiv Farskih Ostrva igraju pretposljednju utakmicu u osmoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pobjeda protiv Farana, ali i u nedjelju u Podgorici protiv Ukrajine, donijela bi izabranicima Zorana Roganovića drugo mjesto i plasman na šampionat koji će se u januaru naredne godine igrati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji. Naša selekcija do plasmana na najveću smotru Starog kontinenta može i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, za šta im utakmica u Farumu nema značaja, ali se Ukrajina mora dobiti u nedjelju u “Morači”. Naša selekcija je razočarala u prvom duelu sa Farskim Ostrvima remijem na svom terenu (24:24), a to je i jedini bod te selekcije u kvalifiacionoj grupi. Danas iznenađenja ne bi trebalo da bude…

– Sigurno je da su nam ovo dvije najbitnije utakmice. U prvom duelu nismo odigrali kako treba portiv Farana, i sada moramo imati neuporedivo ozbiljniji pristup. Važno je da odigramo pametno, podijelimo minutažu i slavimo na Farskim Ostrvima, a onda protiv Ukrajine da damo maksimum za pobjedu. Tačno je da su se neki igrači tek prije dva dana priključili i da je kraj sezone, ali ovo su dvije najvažnije utakmice i svi će dati maksimum kako bi izborili plasman – kazao je desni bek “lavova” Stefan Čavor. Crna Gora je nakon remija sa Faranima izgubila u Ukrajini (29:24), i očekivano u Danskoj (37:26), ali su “lavovi” uhvatili priključak senazcionalnom pobjedom nad olimpijskim i svjetskim šampionom Danskom (32:31) u prethodnom kolu, i sada na krilima tog trijumfa žele da dobiju preostale dvije utakmice i ostvare cilj.

No, bez obzira na ishod utakimice na Farskim Ostrvima, Crna Gora bi svakako pobjedom nad Ukrajinom bila učesnik završnice, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

– Nije nam svejedno da li ćemo da budemo drugi ili treći. Bolji plasman omogućava i lakšu grupu na Evropskom prvenstvu. Kad već imamo šansu, treba da idemo 100 odsto u obje utakmice – kazao je golman Nebojša Simić.

Ukrajina se juče u Kijevu držala 48 minuta protiv favorita grupe, Danske, koja je na kraju slavila sa 33:30. Time je napravila uslugu “lavovima” u borbi za drugo mjesto, i sada sve zavisi od igara selektora Roganovića.

– Neće biti lako. Vidjeli smo u prvoj utakmici da Farani nisu austajderi kakvim smo ih svi smatrali. Problem su napravili i Ukrajini. Moramo se fokusirati i biti spremni, kao što smo to bili i protiv Danske, kako bismo ostvarili pobjedu. Samo, ovoga puta smo mnogo jači, kompletni smo povratkom pivota Nemanje Grbovića i desnog beka Branka Vujovića, i ovo je, po mom mišljenju, najbolji sastav naše selekcije i bićemo spremni za izazove danas i u nedjelju – naglasio je krilni napadač Marko Lasica.

Simić: Ne smijemo da potcijenimo Farane kao u prvoj utakmici

Golman Nebojša Simić, junak pobjede nad Dancima, kaže da će “lavovi” na Farskim Ostrvima odigrati bez kalkulacija, iako ih u nedjelju čeka još važnija utakmica protiv Ukrajine u Podgorici.

– Odigraćemo bez kalkulacija i nadamo se ćemo u dvije završne utakmice upisati pobjede, koje će nam donijeti drugo mjesto u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo. Farani su neugodni i jedva ih je Ukrajina pobijedila, tako da ne smijemo da ih potcijenimo kao u prvoj utakmici. Moramo maksimalno da odigramo i osvojimo dva boda, i da sa se maksimalno pripremimo i motivišemo za najvažniju utakmicu sa Ukrajinom u Podgorici – kazao je junak pobjede nad Dancima, golman Nebojša Simić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com