,,Molim Crnu Goru da ne usvaja Predlog zakona o slobodi vjeroispovesti” - Volim Podgoricu

,,Molim Crnu Goru da ne usvaja Predlog zakona o slobodi vjeroispovesti”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija preko Venecijanske komisije zamoliti da se ne usvaja Predlog zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori jer taj akt nije dobar za srpski narod i dodao da bi njegovo usvajanje neminovno ugrozilo inače dobre odnose dve zemlje.

“Moja molba, a ja ne mogu da to zahtijevam kao predsjednik druge države, je da takav zahtev ne usvoje. To je moja molba, nada i želja. Jer srpka crkva vjekovima postoji na tom tlu i ona je zaštita i utočište ne samo srpskom narodu već i mnogima koji se osjećaju kao Crnogorci. Zato je to moja molba vlastima u Crnoj Gori. Ukoliko je ne usliše – to je njihovo pravo i mogućnost i to ćemo razumjeti i umjeti da se u skladu sa tim ponašamo”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da bi eventualno usvajanje tog zakona u značajnoj mjeri pokvarilo dobre odnose koji sada postoje između dvije zemlje i ocijenio da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnoj Gori neminovno ugrozilo odnose dve zemlje, što on ne želi.

On je ocijenio da u Crnoj Gori nije u pitanju nikakva mitropolija ili patrijaršija, već da je riječ o Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

“Mi poštujemo Crnu Goru kao državu i želimo dobre odnose sa Crnom Gorom i svim njenim građanima”, rekao je Vučić.

On je naveo da njegov saradnik Nikola Selaković nije govorio o sadašnjoj Crnoj Gori kada je pričao o tome da je to srpska država, već da je govorio da je to tako bilo u istoriji

BETA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com