,,Mercedes sa zatamnjenim staklima velikom brzinom probio je kordon policije, zaustavio se nakon 10 metara, vozač je iz vozila pokazao policajcima srednji prst” - Volim Podgoricu

,,Mercedes sa zatamnjenim staklima velikom brzinom probio je kordon policije, zaustavio se nakon 10 metara, vozač je iz vozila pokazao policajcima srednji prst”

Mercedes sa zatamnjenim staklima velikom brzinom probio je kordon policije, zaustavio se nakon 10 metara, vozač je iz vozila pokazao policajcima srednji prst i auto se udaljilo velikom brzinom.

Tako je pripadnik posebne jedinice policije Darko Sekulić ispričao šta se dešavalo na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na jučerašnjem suđenju sajovcima Boru Grguroviću i Goranu Zejaku, kojima se ponovo sudi za mučenje i zlostavljanje bivšeg boksera Milorada Mija Martinovića.

Do incidenta je došlo nakon policijskog razbijanja protestas DF-a, 24. oktobra 2015. godine.

Viši sud je ranije ukinuo dio presude kojim su Grgurović i Zejak osuđeni na po godinu i pet mjeseci zatvora za zlostavljanje i mučenje Martinovića i vratio postupak na ponovno suđenje.

Sud je, međutim, potvrdio oslobađajući dio presude da dvojica sajovaca nijesu krivi za razbijanje Martinovićevog automobila.

Sekulić je juče ispričao da je on te večeri bio zadužen za obezbjeđenje tadašnjeg šefa Posebne jedinice Dragana Blagojevića, da su čuli da je jedno vozilo već probilo kordon policije u Ulici Stanka Dragojevića i da ide ka njima.

“Kada smo primijetili da nam vozilo prilazi velikom brzinom, komandir je rekao da otvorimo kordon da bi vozilo prošlo, nijesam vidio koliko i ko su lica koja su bila u tom vozilu, a nijesam vidio ni da je zakačilo bilo koga od službenika”, naveo je Sekulić.

Na pitanje sutkinje Nade Rabrenović rekao je i da se ne sjeća da su komandiri izdali bilo kakvo naređenje vezano za to vozilo kasnije, kao i da vozilu tada niko od policajaca nije prilazio.

“Čuli smo za to što se desilo Martinoviću kasnije kada smo krenuli ka kampu”, dodao je on.

Suđenje se nastavlja 4. jula, kada će biti nastavljeno saslušanje policajaca koji su se nalazili u Bulevaru.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com