Partizanovi Crnogorci samouvjereni: Hoćemo da uzmemo sve! - Volim Podgoricu

Partizanovi Crnogorci samouvjereni: Hoćemo da uzmemo sve!

Izgleda da je fudbalerima iz Prve lige Crne Gore suđeno da u Partizan dolaze u – paketu. Bar u bliskoj prošlosti.

Tako je bilo ljeta 2007. kad su u klub zajedno stigli Slaven Stjepanović i Marko Ćetković iz Zete, pa šest mjeseci kasnije Risto Lakić i golman Mladen Božović iz podgoričke Budućnosti, u međuvremenu su pojedinačno potpisivali Nikola Vujović (Mogren), te igrači pristigli iz srpskih ili inostranih klubova (Stefan Savić, Petar Grbić, Nebojša Kosović, Marko Janković, Aleksandar Ščekić), da bi danas lozu produžili Periša Pešukić i Igor Vujačić.

Obojica su na promociji u prve letnje novajlije djelovali otresito, spremno, uvereni da bi sa njima u timu Parni valjak mogao da melje kao u pjesmi.
“Od malena mi je je velika želja bila da obučem dres Partizana. Radujem se dolasku u najveći srpski klub, a velika mi je čast što će me, sa klupe, predvoditi trener Milošević”, ushićen je bio Pešukić, koji se zahvalio i doskorašnji trenerima u Budućnosti, Branku Brnoviću i Andriji Delibašiću, s kojima je nedavno osvojio Kup Crne Gore.

Pešukićev transfer koštao je crno-bijele 90.000 evra, a moglo bi da se desi da njegovim putem, u budućnosti, krene i rođeni mu brat, Danilo, član Zete.
“To nije na meni, ali bih volio da dođe”, rekao je Pešukić prije nego što se “umješao” Savo Milošević dosetkom. “Sad imamo direktnu vezu”.

Prema njegovim rečima, jedan trofej, ovaj koji je sad u vlasništvu Partizana, ne zadovoljava njegove ambicije.
“Volio bih da naredne godine uzmemo sve. Vjerujem u to. Takav sam po prirodi. Vjerujem da možemo i grupne faze Lige Evrope i do duple krune u Srbiji”, poželio je Periša Pešukić.

Od samopouzdanja, bar u prvom obraćanju srpskim medijima, pucao je i Igor Vujačić.
“Presrećan sam što sam došao u veliki klub. Na meni je da radim i što prije se nametnem, znam kakvi su obaveza i čast nositi dres Paritzana, nadam se da ću opravdati očekivanja navijača”, rekao je 24-godišnji štoper, strelac pet golova za Zetu minule sezone. “Iskreno se nadam da će biti pogodaka i u Partizanu. Pvi zadatak je da odbranim svoj gol, a ono što napravim u šesnaestercu rivala tretiraće se kao bonus”.

Naredne sezone lako bi moglo da se desi da se, u derbi utakmicama, jedan naspram drugog, nađu Igor Vujačić Nikola Krstović, doskorašnji saigrači u Golubovcima.
“Krstović ima ”prijetnje”, ali nema ljubavi između mene i njega, na terenu. Fudbal je fudbal, na terenu samo jako, a možemo posle utkamice da popijemo piće. Što se pritiska tiče, određena doza postoji, na meni je da se s njim izborim, a kad je u pitanju kokunrencija, nemam strah, samo riječi hvale za momke koji su tu”, dopunio je Vujačić, uz “zahvalnost ljudima iz FS Crne Gore i dosadašnjem selektoru Ljubiši Tumbakoviću, što su mu omogućili da debituje za reprezentaciju“.

O prvim letnjim novajlijama u Humskoj govorio je i Savo Milošević.
Želim im da u Partizanu pokažu ono što su demonstrirali u svojim klubovima. Siguran sam da će saradnja biti uspješna. Moja iskustva sa Crnogorcima su fenomenalna, bio sam i dio stručnog štaba Branka Brnovića, a kako god kome izgledalo, taj narod i državu gledam kao svoj. Po karakteru su drugačiji od ostalih, kao što u košarci imate Dinarce i Dalmatince, tako i u fudbalu Crnogorci lakše nose pritisak, a to je u savremenom sportu izuzetno bitino. Zato su i došli u Partizan”, rekao je šef stručnog štaba crno-bijelih.

(Foto MOZZART Sport)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com