Home / NOVOSTI / Društvo / “Zar neko stvarno misli da će oteti manastir Ostrog?”

“Zar neko stvarno misli da će oteti manastir Ostrog?”

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je danas ocijenio da je Vlada Crne Gore “brzopotezno” i na “neprimjeren način” reagovala na molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom najave usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i rekao da je odnos Vučića prema Crnoj Gori prijateljski.

“Ovo će izazvati teške posljedice u našim odnosima” rekao je Dačić za RTS o reagovanju Podgorice, i pozvao Crnu Goru da “ne ide tim putem”.

Vlada je, reagujući na molbu Vučića, saopštila da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir, vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u cjelini.

Dačić je rekao da “ovo može da izazove velike probleme, ako zaista dođe do otimanja” objekata Srpske pravoslavne crkve, ocjenjujući i da su građani Crne Gore protiv takvog postupanja crnogorskih vlasti.

“Zar neko stvarno misli da će zauzeti (Manastir) Ostrog i oteti ga od Srpske pravoslavne crkve, od koga da ga otme, od koga da ga uzme. Svima savjetujem da ne idu protiv svetinja, niko nije dobro prošao ko je išao protiv svetinja”, rekao je Dačić.

Po njegovim riječima, Vučić se “ponio časno sa željom da se spriječe sukobi, ako to neko želi da sluša”.

“Ovo je logičan slijed onog što radi Crna Gora posljednjih godina, pokušava da na antisrpskim stavovima gradi taj neki navodni politički, državni, međunarodni, identitet”, smatra Dačić.

On je rekao da se ta zbivanja ipak prije svega tiču SPC.

BETA

loading...

One comment

  1. Nemojte braco da se zavadjujete i unistavate samog sebe , Prirodno je kad Crnogorci imaju od 2006god. svoju drzavu pa da imaju i svoju crkvu ! Ranije je bilo Rimsko i Grcko carstvo dio Balkana se spojio Rimskoj Katolickoj crkvi a mi pravoslavni smo se spojili Grckoj pravoslavnoj crkvi I TO SU TA DVA CARSTVA I TE DVIJE CRKVE a mi pravoslavni po svijetu nepripadamo nikakvim Ruskim i Srpskim crkvama NEGO SAMO RIMSKIM ILI GRCKIM CRKVAMA 😉 a Boga niko nemoze odnijet iz Crne Gore u Srbiju mada to zele , Bog je svuda na svijetu i za sve nas koji vjerujemo u njrga

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com