Jednom prijavljen požar, dva puta napadi i kamenovanja - Volim Podgoricu

Jednom prijavljen požar, dva puta napadi i kamenovanja

Tokom prošle godine i pet mjeseci ove službenici Centra bezbjednosti Podgorica dobili su tri prijave od preduzeća Deponija, od kojih se samo jedna odnosila na podmetanje požara na prostoru koji pripada gradskom preduzeću, a dvije na napade i kamenovanja u dvorištu firme.

Požari u krugu preduzeća su česti, skoro na svakodnevni. Mještani koji žive u blizini ali i iz preduzeća tražili su da policija riješi slučaj.

“U vezi događaja koji se odnosi na podmetanje požara na prostoru Deponije obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji se izjasnio da nema osnova za postupanje policije shodno utvrđenom činjeničnom stanju. Povodom događajau vezi napada i kamenovanja u dvorišnom dijelu Deponije, policijski službenici su identifikovali dva lica za koja se sumnja da su počinila ovo djelo. S obzirom da nije bilo elemenata bića krivičnog djela u ovim događajima, službenici CB Podgorica su protiv dva maloljetna lica, S.Z. (17) i R.Š. (16), nadležnom Sudu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz Zakona o javnog redu i miru” saopštili su iz Uprave policije.

Iz Uprave polici je navode da su s lužbenici Centra bezbjednosti Podgorica postupili no svakoj prijavi koju je podnijela Deponija.

“O događajima su obavijestili nadležnog tužioca. Policija je uradila sve što je u njenoj nadležnosti i postupila shodno izjašnjenju tužioca i no njegovom nalogu. Budući da tužilac shodno zakonu kvalifikuje događaje u smislu da se izjašnjava da li u nekom događaju ima elemenata bića krivičnog djela ili elemenata prekršaja, na samim tim i osnova za policijsko postupanje, ili nema elemenata ni krivičnog djela ni prekršaja”, navode iz Uprave policije.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com