Njegoševi stihovi obilježili današnji Trojčindanski skup u Podgorici (FOTO) - Volim Podgoricu

Njegoševi stihovi obilježili današnji Trojčindanski skup u Podgorici (FOTO)

Njegoševistihovi obilježili su današnje okupljanje vjernika i sveštenstva SPC u Podgorici pred Hramom Hristovog vaskrsenja – “Muž je branič žene i đeteta, narod branič crkve i plemena”.

PORUKA TROJČINDANSKOG SABORA: Zaklinjemo se da ćemo čuvati, obnavljati i braniti svoje Svetinje

VELIKI TROJČINDANSKI SABOR 15. JUNA: “Masovnost će pomoći državnoj vlasti CG da shvati prirodu crkve

OGLASIO SE VUČIĆ: Evo šta je poručio nakon današnjeg Trojičindanskog sabora u Podgorici

Ova parola možda najbolje oslikava razlog zbog kog su se okupili vjernici u Podgorici. Oni su pozvali crnogorsku vlast da, “u razumnom roku”, povuče predloženi zakon o slobodi vjeroispovijesti i da pripremi novi ili će SPC još odlučnije braniti svoja prava.

Poruku Trojičindanskog sabora u Podgorici velikom broju okupljenih vjernika ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja pročitao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, a njegove riječi su često prekidane aplauzom i uzvicima odobravanja.

 Ukoliko Vlada Crne Gore to što skorije ne učini mi ćemo još odlučnije saborno istupiti u odbrani svojih svetinja i zakonskih prava – poručio je episkop Joanikije.

On je poručio da se arhijereji, sveštenstvo i monaštvo, kao i vjernici, danas ispred podgoričkog hrama zavjetuju i zaklinju da će čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje, čivote srpskih svetitelja, crkve, manastire, groblja i grobove predaka.

– Tako nam Bog ljubavi, Sveti Petar Cetinjski i Vasilije Ostroški pomogli – poručio je episkop Joanikije završavajući sa tri puta ponovljenim “amin”.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com