Osmi ,,Bussiness International Summit – Bist 2019“ od 21.-23. juna u Vrnjačkoj Banji - Volim Podgoricu

Osmi ,,Bussiness International Summit – Bist 2019“ od 21.-23. juna u Vrnjačkoj Banji

Osmi ,,Bussiness International Summit – Bist 2019“, kroz četiri programske cjeline: biznis, nauku, kulturu, istorijske i ljudske vrijednosti, kao i sajamske izlagače sa konkretnom ponudom, važnom za turizam i uopšte privredu regiona, održaće se od 21. do 23-eg juna u Vrnjačkoj Banji.

U okviru događaja održaće se osma međunarodna naučna konferencija o turizmu ,,BIST 2019“, sajam turizma, hrane i pića ,,GEGULA“, uručenje predstižnog priznanja kako pojedincima, tako i institucijama za doprinos povezivanju regiona ,,GRAND PRIX-BUSINESS SUMMITA 2019“.

-Ovaj naučni skup koji je već postao prepoznatljiv dio naučnih događanja u Vrnjačkoj Banji, Srbiji ali i u regionu, kako po brojnosti naučnih radova i izlagača, tako i po kvalitetu rezultata, predstavljenih iz okvira najnovijih naučnih istraživanja – kaže predsjednk naučnog komiteta ,,BIST 2019“,Mitar Lutovac.

Prema riječima menadžera „BIST-a 2019” Milana Jovičića, organizatori na samutu pokazuju kako nauka, kultura, tradicija i biznis idu zajedno, ,,odlično se dopunjuju ali i kvalitetno umrežavaju“.

-Osnovni cilj ,,Busness“ samita, je da na osnovu referata i izlaganja – dođemo do savremenih trendova i aplikativnih znanja koja će u sferi razvoja turizma pomoći Srbiji u njenom izlasku iz krize i njenom usponu u rang liderskih država u oblasti turizma, kako u regionu tako i u Evropi. Kako su manje privrede izložene i pozitivnim, ali i negativnim efektima procesa globalizacije, tako se pomjera i ljestvica prioriteta, mada je u pitanju uključivanje u svjetska ekonomska kretanja. Budućnost donosi ogromne mogućnosti za turizam da preuzme glavnu ulogu na političkom i ekonomskom planu i doprinese ekonomskom rastu i razvoju. Takođe, unosi dodatne izazove i odgovornosti za turistički sektor u smislu preuzimanja vodeće uloge u ublažavanju mogućih negativnih uticaja na lokalne zajednice, društveni napredak i životnu sredinu – rekao je Jovičić.

Skup su podržali predstavnici Vlade Republike Srbije, Republike Srpske, Privredne komore Srbije, gradova, lokalnih samouprava i drugih državnih naučnih institucija i ustanova, kao i privrednici, preduzetnici, primarni poljoprivredni proizvođači, članovi udruženja, zadruga iz regiona (Crna Gora, Republike Srpske,Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Rumunije,), i mnogi drugi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com