Home / LJUDI / Heroji zajednice / OVO JE HEROJ! Samohrani otac usvojio petoro djece sa posebnim potrebama (VIDEO)

OVO JE HEROJ! Samohrani otac usvojio petoro djece sa posebnim potrebama (VIDEO)

Ben Karpenter kaže da je oduvijek znao da želi da ima djecu. Kada je napunio 21. godinu odlučio je da usvoji dijete sa posebnim potrebama pogotovo zato što je radio u školi za djecu i odrasle s poteškoćama u razvoju.

“Mislio sam da me neće prihvatiti kao kandidata za usvajanje djece zato što sam samac”, objašnjava Ben i dodaje kako ga je služba za usvajanje baš zbog toga prihvatila, a dodatni plus je bilo i njegovo radno iskustvo.

U međuvremenu je prošlo devet godina i sada ih je petoro, a on kaže da ne planira da stane samo na tome. Za sada se brine o tri dječaka i dvije djevojčice. Dječak Džek ima autizam, Džozef Daunov sindrom, dok najmlađi Noa boluje od rijetkog sindroma i ozbiljnih urođenih defekata koji utiču i na ruke i noge.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN
“Noa je super i savršeno se uklapa u našu porodicu i, da budem iskren, osjećam se kao da je oduvijek sa nama”, tvrdi Ben.

Devojčica Rubi ima Pjer-Robinov sindrom i ograničenu upotrebu ruku zbog nedostatka kostiju, a Lili je gluva. Ben priča kako žive u idiličnoj porodičnoj atmosferi, pogotovo jer se sva braća i sestre brinu o Noi, a najviše doprinosi Lili koja je posebno majčinski nastrojena i dosta pomaže.

Ben prima novčanu pomoć i živi od svoje štednje. Kao usvojitelj ima pravo na nedjeljni dječji dodatak u iznosu od 2o funti za prvo dijete i 13.70 za drugo. Usvajanje djece s teškoćama u razvoju podrazumijeva i dodatak za doživotni invaliditet, koji je namijenjen djeci mlađoj od 16 godina, a kojima je potrebno starateljstvo.

Ben objašnjava da nikada nije želio da imati svoju biološku djecu jer smatra da postoji mnogo više od toga.
“Da, možda oni nemaju istu krv kao ja, ali koga briga”, naglasio je.

Trenutno ne planira da usvoji još djece, ali kaže da ako bi u budućnosti nekom djetetu bila potrebna pomoć, siguran je da bi ga na kraju usvojio.

Kurir.rs/Dejli mejl
Foto: Youtube/Printscreen

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com