Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Bloku pet igralište, Bloku šest vrtić

PODGORICA: Bloku pet igralište, Bloku šest vrtić

U blizini vrtića „Suncokrili” za 15 dana biće izgrađeno novo dječje igralište po najsavremenijim standardima. To je najavio Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice na sastanku sa stanovnicima mjesnih zajednica Blok pet i šest.
– Tri ključna prioriteta za ovaj dio grada su vrtić u Bloku šest, završetak Ulice Baku i rekonstrukcija drugog dijela Tološke šume. Novac za vrtić opredijeljen je ranije, ali je postojao problem sa planskom dokumentacijom koji je u međuvremenu riješen.

U narednih nekoliko dana dobiću na potpis odluku o izgradnji objekta od opšteg interesa, odnosno pristupne saobraćajnice do budućeg vrtića, jer to nije planom bilo riješeno kako treba. Nakon revizije, bilo bi realno da do kraja godine dobijemo izvođača radova i potom za godinu i po do dvije novi vrtić. Završićemo i Baku ulicu, za šta je novac bio opredijeljen još prije dvije godine, ali nijesu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi. Glavni grad će 450 metara ulice samo za eksproprijaciju koštati 1.300.000 eura. Na to treba dodati i do pola miliona vrijednosti radova – kaže Vuković.
Za rekonstrukciju Tološke šume obezbijedili su donaciju jedne kompanije, te kako je kazao Vuković pripremaju plansku dokumentaciju za posao u koji će ući kroz javno-privatno partnerstvo. On je istakao da što se tiče papirologije finalizovaće sve u naredna dva mjeseca i do kraja godine biće zelena oaza za sportske rekreativce i građane.

On je obećao i da će problem sa atmosferskim vodama u dvorištu OŠ „Radojica Perović” biti riješen do početka školske godine.
Vuković je pozvao građane da kroz rad mjesnih zajednica učestvuju u radu uprave Glavnog grada, jer je to najpraktičniji način za kanalisanje njihovih zahtjeva.

On je naveo da će u kapitalne infrastrukturne projekte u Glavnom gradu biti uloženo 200 miliona eura – Tu spadaju postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, jugozapadna obilaznica, donjogorički bulevar, ugradnja led rasvjete, izgradnja doma za stare, bulevar prema Zeti, vrtić na Starom aerodromu, srednja stručna škola u Golubovcima, zgrada Gradskog pozorišta, zapadna obilaznica, bulevar između Podgorice i Danilovgrada, novi bulevar u Gornjoj Gorici, bulevar prema Tuzima, rekonstrukcija starog puta ka Danilovgradu… – navode iz PG biroa.

Gradonačelnik nije zadovoljan životnom sredinom
Na našim ulicama je između 70 i 80 hiljada automobila i nijesmo zadovoljni stanjem životne sredine, zato se tako intenzivno bavimo „zelenim“ projektima i temama, saopštio je Vuković.
– Prvi put smo prije tri mjeseca subvencionisali građanima kupovinu bicikala, zahvaljujući čemu je 134 naših sugrađana ostvarilo pravo da kupi bicikle uz učešće Glavnog grada.

Učinićemo to još jednom do kraja godine i nadam se da ćemo za tri godine zahvaljujući takvim projektima imati između 500 i 1.000 novih biciklista na ulicama Podgorice – rekao je gradonačelnik.
On je predstavio koliko su preduzeća utrošila za ugradnju podzemnih kontejnera, rekonstrukciju fasada, komunalnom opremanju ulica, izgradnju saobraćajnica…

 

dan.co.me

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com