Home / NOVOSTI / Hronika / SUĐENJE UBICI BEBE Pijan i drogiran tukao dijete do smrti, prijavila ga majka

SUĐENJE UBICI BEBE Pijan i drogiran tukao dijete do smrti, prijavila ga majka

Suđenje Ferdiju Jašariju (23), koji je okrivljen da je u novembru 2018. godine ubio svoju petomjesečnu bebu u Zemunu, trebalo bi da počne u utorak pred Višim sudom u Beogradu.

Kako je najavljeno u saopštenju Višeg suda, Jašari bi pred krivičnim vijećem trebalo da se pojavi prekosjutra, za kada je zakazano pripremno ročište u slučaju teškog ubistva za koje je okrivljen početkom ove godine. Pripremno ročište po pravilu je zatvoreno za javnost i na njemu se okrivljeni najprije izjašnjava o krivici a potom sud – u slučaju da postoji potreba za otvaranjem glavnog pretresa – odlučuje o potencijalnim svjedocima koji će biti izvedeni pred sudskim vijećem.

Za sada nije poznato ni da li će glavni pretres biti otvoren za javnost, s obzirom da je u ovom slučaju oštećena maloljetnik, odnosno ubijeno dijete. U sličnim slučajevima – poput suđenja Kurti Kurtešiju, koji je takođe u Zemunu ubio bebu prije nekoliko godina – sud se odlučivao da glavni pretres zatvori za javnost.

Inače, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u januaru ove godine danas optužnicu protiv Ferdija Jašarija zbog sumnje da je 23. novembra ubio svoju petomjesečnu bebu, udarcima po glavi i tijelu. Jašari je optužen za najteže krivično djelo – teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora od 10 do 40 godina zatvora. Ova kazna u međuvremenu je izbrisana iz Krivičnog zakonika i umjesto nje je uvedena potencijalna doživotna robija. Ipak, ni Jašariju se neće suditi na osnovu ovih izmjena zakona, jer one počinju da se primjenjuju tek od 1. decembra ove godine.

Jašari je, kako se sumnja, pod dejstvom alkohola i marihuane, dijete udarao rukama po glavi i tijelu, jer je plakalo. U toku noći majka je odnijela bebu u KBC Zemun sa teškim povredama, od kojih je preminula u ranim jutarnjim satima. Jašari se, koliko je poznato, od hapšenja u novembru nalazi u pritvoru. Sa vanbračnom suprugom ima trogodišnjeg sina. Mediji su ranije prenijeli da se tokom saslušanja u tužilaštvu branio “da je dijete pretukao u rastrojstvu zbog narkomanske krize”.

Prijavila ga majka
Kako saznajemo, oca monstruma je prijavila njegova majka Afrodita.

– Bila sam u Njemačkoj kada su mi sin i snaja Milena javili da je Leonora preminula. Oni su mi rekli da je umrla jer se razboljela, da je snaja odvela bebu kod ljekara, a ljekari nisu htjeli da je prime u bolnicu. Odmah pošto sam čula strašne vijesti, krenula sam put Srbije. Kada sam stigla u Beograd primijetila sam da se nešto čudno dešava. Sin mi je bio drugačiji. Sačekala sam sahranu, da sahranim moje milo dijete. Sin mi je priznao šta je uradio, a ja sam ga prijavila – ispričala je Afrodita za “Blic”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com