Usvojen Poseban izvještaj Uprave policije: Predstavnici opozicije nijesu došli - Volim Podgoricu

Usvojen Poseban izvještaj Uprave policije: Predstavnici opozicije nijesu došli

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu je bez predstavnika opozicije usvojio je Poseban izvještaj Uprave policije o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, dao smjernice i podršku tom organu kako bi rezultati u narednom periodu bili još bolji.

Predstavnici opozicije nijesu došli na razgovor sa direktorom UP Veselinom Veljovićem, nakon što je odbijen njihov zahtjev da se sjednica odloži za narednu nedjelju.

Poslanici Demokratrskog fronta (DF) tražili su odlaganje kako bi mogli da učestvuju na skupštinskoj raspravi o Zakonu o javnim okupljanjima.

“Između plenarnog zasjedanja za koje smo zainteresovani zbog teme i zatvorene sjednice Odbora, opredijelili smo se za plenum. Planirali smo da učestvujemo u radu Odbora, međutim u organizaciji rada Skupštine nema reda pa smo kasno saznali za ovo preklapanje. Ja sam nakon toga zatražio od predsjednika Odbora odlaganje sjednice za narednu nedjelju, kada nema plenuma, ali on nije bio u mogućnosti to da uradi jer smo u cajtnotu zbog lošeg planiranja rada Skupštine”, kazao je “Vijestima” član odbora Predrag Bulatović (DF).

Predsjednik Odbora Obrad Mišo Stanišić kazao je novinarima nakon sjednice da nijesu donoseni zaključci s obzirom na to da se radi o periodičnom izvještaju.

“Na Odboru smo jednoglasno usvojili izvještaj, dali smjernice i podršku Upravi policije, njenom direktoru i novom menadžmentu da istraju, da rezultati u narednom izvještaju budu još bolji“, rekao je Stanišić i istakao da je podržana još intenzivnija saradnja sa svim resornim organima koji se bave borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Bulatović će tražiti posebnu sjednicu

Bulatović je kazao da će opozicija tražiti zakazivanje posebne sjednice Odbora.

“Ja sam najavio predsjedniku Odbora da ćemo Andrija Mandić, Nebojša Medojević i ja uz dogovor sa Rankom Krivokapićem predložiti posebnu sjednicu sa našim dnevnim redom. To je u skladu sa Zakonom i važi do kraja redovnog zasjedanja”, kazao je on

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com