Home / NOVOSTI / Hronika / “ZAPALIO JE CIGARU I GLEDAO KAKO MOJU DJECU IZVLAČE IZ KOLA” Porodice ogorčene zbog presude pijanom vozaču koji je odnio ČETIRI MLADA ŽIVOTA

“ZAPALIO JE CIGARU I GLEDAO KAKO MOJU DJECU IZVLAČE IZ KOLA” Porodice ogorčene zbog presude pijanom vozaču koji je odnio ČETIRI MLADA ŽIVOTA

Godinu dana nakon smrtonosne saobraćajke kod Čačka, u kojoj je Nenad Jevtović (40) pijan usmrtio tri mladića i djevojku, sud mu je odrezao 10 godina robije. Premalo, ogorčeno kažu porodice poginulih.

Zvaničnom prvostepenom presudom, Nenad Jevtović osuđen je pred Višim sudom u Čačku na deset godina zatvora zbog teškog djela protiv bezbjednosti saobraćaja. U stravičnoj nesreći koju je Jevtović izazvao poginuli su Milija Paunović (21), njegov rođeni brat Petar (24), obojica iz Bumbarevog Brda, Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33) iz Bresnice.

U obrazloženju presude je navedeno da je Jevtoviću olakšavajuća okolnost to što ranije nije osuđivan, a otežavajuća je činjenica da je profesionalni vozač i da je vozio pijan. A mještani Mojsinja ispričali su  tada da je Jevtović gotovo čitav dan pio po kafanama u tom selu i da je u večernjim satima bio primjetno alkoholisan.

Ostaci FOTO: TANJUG / SCREENSHOT
Ostaci “audija” u kom su se nalazili četvoro mladih
Jevtović je 15. juna prošle godine, vozeći “škodu” iz Mrčajevaca prema Preljini, sa dva promila alkohola u krvi, započeo preticanje “zastave koral”, krećući se brzinom od 102 kilometra na čas. Većim dijelom vozila prešao u lijevu traku, zakačio zadnji dio “korala”, a zatim u svojoj lijevoj traci udario u vozilo iz suprotnog smjera “audi 80”, koje je usled toga skrenulo van puta u kanal i udarilo u metalnu ogradu. U sudaru je poginulo četvoro putnika iz “audija”.U tom vozilu nalazio se Petar Paunović, koji je ranije te večeri krenuo po brata koji je upravo završio drugu smjenu u obližnjoj fabrici. Pored brata, sa posla je povezao i njegovog kolegu Bojana, koleginicu Ivanu, kao i još dvije koleginice – Jelisavetu Stanojević (28) i Gordanu Simić (36).
FOTO: RAS SRBIJA
Dušan Cvetić, ujak poginulih mladića Petra i Milije Paunovića, kaže za “Blic” da je presuda skandalozna.

– Godinu dana su mu sudili za četiri ubistva. I 12 godina, kolika je bila predviđena maksimalna kazna, malo je za ono što je učinio, a ne 10 godina koliko je dobio. I sada će da se žali pa će mu umanjiti kaznu. I posle najviše pet godina ležanja u zatvoru, pustiće ga kući. A porodica Paunović se potpuno raspala od tuge – ispričao je Cvetić.

Majka Snežana od bola i tuge za sinovima i dalje ne može da priča. Otac Nebojša Paunović takođe. Prošle godine jedva je imao snage da ispriča za “Blic” o ovom tragičnom događaju. On je tada rekao da je Jevtović napravio veliki zločin i postavio pitanje državnom vrhu, da li treba da se izmene zakoni kada svi ljudi izginu?

– Taj bahati vozač je tog dana već napravio prekršaj i kako su nam rekli, policija ga je zaustavila. Trkao se kolima. Ali izgleda da to ništa vrijedjelo jer je ponovo sjeo za volan i pobio moje sinove i još dvoje mladih ljudi. Zapalio je cigaretu i gledao kako moju djecu izvlače iz kola. Moji sinovi se nisu vraćali iz provoda, već sa posla. To su bila divna djeca koja se nisu opijala u kasne sate, već su se vraćali iz nadnice. Radili su često prekovremeno, nisu imali vremena da se provode – rekao je Nebojša nakon pogibije sinova.

Jezivi spisak povreda

Prema izvještaju lokalne Hitne pomoći, putnici koji su učestvovali u nesreći zadobili su jezive povrede. Jelisaveta Stanojević imala je prelom lopatice, desne podlaktice, obostrani prelom butne kosti i prelom potkoljenice. Gordana Simić primljena je sa povredama kostiju lica, ozbiljnim nagnječenjima grudnog koša, trbuha, karlice i ramena. Od siline udara na mjestu nesreće su izdahnuli Milija i Bojan, dok je ekipa Hitne pomoći Petra i Ivanu prevezla u Urgentni centar, gdje su podlegli povredama.

Blic

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com