NAJVEĆA JAHTA NA SVIJETU UPLOVILA U PORTO MONTENEGRO: Hrvatska gubi rat u mega jahting turizmu! (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

NAJVEĆA JAHTA NA SVIJETU UPLOVILA U PORTO MONTENEGRO: Hrvatska gubi rat u mega jahting turizmu! (VIDEO/FOTO)

Hrvatska je očigledno izgubila rat u mega jahting turizmu, jer je Porto Montenegro u Tivtu postao najveća marina za mega jahte u Evropi. Upravo je u nju uplovila najveća jahta na svIJetu, u vlasništvu šeika bin Zajeda!

Superjahta šeika bin Zajeda privukla je posebnu pažnju u Porto Montenegru. Ona se zove Yas, a duga je čak 141 metar.

Impozantna je ne samo po svojoj veličini, već i neobičnom dizajnu i originalnom porijeklu. Ovaj sada ultraluksuzni brod za uživanje život je počeo daleke 1981. godine kao ratni brod Holandske mornarice.

Trenutno je na šestoj poziciji na listinajvećih jahti na svijetu.

jahtaFoto: Telegraf

Ova jahta može primiti do 60 gostiju kojima pruža maksimalni luksuz, a kada žele da se sa mora vinu u vazduh i uživaju u mjestu gde su se obreli, na raspolaganju im je i helikopter.

Inače, Porto Montenegro ima najduži vez na svijetu od250 metara, a jahta te dužine još nije napravljena. Ukupno ima čak 450 vezova pa je stoga ponijela titulu najveće marine u regionu.

Nije slučajno to što je Porto Montenegro napravljen baš u Crnoj Gori. Ljepota Jadrana pravi je kontrast u odnosu na planine pa u jednom danu možete i da skijate i da se kupate. Očuvana priroda i istinska ljepota Crne Gore privlači i najbogatije ljude svijeta.

Tako je Porto Montenegro postaopravi balkanski Monako, jer u njega uplovljavaju najveće superjahte svijeta, čiji vlasnici, bilioneri, rado dolaze u posjetu Crnoj Gori. U narednih pet godina, zahvaljujući razvojem ove marine,Crna Gora definitivno će postati najluksuznija destinacija Istočne Evrope.

Porto Montenegro nastao je na mjestu nekadašnje vojne baze JNA, koju je 2007. godine kupio kanadski investitor Piter Mank. Cilj ovog projekta bio je da se izgradi marina za superjahte koja će biti velika konkurencija drugim atraktivnim destinacijama. Lokacija je idealna, na deset minuta od aerodroma i nadomak prelijepog Bokokotarskog zaliva.

jahta

Foto: Telegraf

Ova marina pravi je mali grad koji posjetiocima nudi sve što im je potrebno: tu su luksuzni restorani, barovi, apartmani, kompleks bazena…

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com