Prijavljena tri policajca - Volim Podgoricu

Prijavljena tri policajca

Službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, nakon samoinicijativnih kontrola koji se odnose na postupanje trojica policajaca, dostavili su spise predmeta tužilaštvu kako bi utvrdili da li u njihovim radnjama ima elemenata krivičnog djela.

Inspektori su prethodnog mjeseca izvršili tri provjere zakonitosti postupanja policijskih službenika.

U dva slučaja utvrđeno je postojanje sumnje u nezakonitosti ili nepravilnosti u njihovom radu. U jednom od tih predmeta, na osnovu činjeničnog stanja i prikupljenih dokaza u postupku unutrašnje kontrole koji su ukazivali na postojanje sumnje da su dvojica policijska službenika nezakonito postupala na štetu građanina prilikom vršenja policijskih poslova, izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen je nadležnom državnom tužilaštvu na dalji postupak, ocjenu i odlučivanje o postojanju krivične odgovornosti u radnjama i postupanju policijskih službenika.

U drugom predmetu dokazi su nesporno ukazivali na postojanje sumnje da je postupanje policijskog službenika van službe bilo u suprotnosti sa odredbama Kodeksa policijske etike, pa je izvještaj o izvršenoj kontroli sa spisima predmeta dostavljen Etičkom odboru, na ocjenu etičnosti postupanja policijskog službenika u predmetnom slučaju.

Osim toga, izvještaj je dostavljen i nadležnom tužilaštvu na dalji postupak i odlučivanje o postojanju krivične ili prekršajne odgovornosti.

– U preostalom slučaju, u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi ukazivali na nezakonitosti ili nepravilnosti u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja povodom kojih se sprovedena kontrola – piše u izvještaju MUP-a.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com