970x250

STOP KRIVOLOVU: Cijela obala pod kontrolom

Velika zajednička akcija policije, inspektora za ribarstvo, uz saradnju sa Institutom za biologiju mora iz Kotora, predstavnikom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, te kombinovanih timova uz podršku članova Stop krivolovu, u petak je duž cijelog Primorja dala ohrabrujuće rezultate.

300x250

Pregled poteza Kotor, Stoliv, Prčanj, Perast, Risan, Lipci, Koštanjica, radi lociranja i uklanjanja nelegalnih ribarskih alata, trajao je od ranih jutarnjih do popodnevnih časova.

„Na ovim lokacijama je pronađeno šest vrša, parangal sa oko 150 udica i nešto više od kilometar mreža, neobilježenih i nelegalno postavljenih. Sav nelegalni alat je kasnije uništen, riba koja je pronađena je vraćena u more. O snažnoj poruci ove, kao i skorašnje akcije izlišno je govoriti. Velika zahvalnost komandiru Jedinice patrolnih brodova i čamaca Herceg Novi koji se nije libio da ,,uprlja ruke“ u nimalo lakom poslu vađenja, čišćenja, a kasnije i uništavanja nelegalnih alata, kao i inspektoru za ribarstvo, Institutu za biologiju mora Kotor i MPRR Crne Gore na aktivnom doprinosu svemu onome što se na suzbijanju krivolova radi“, navode iz tima Stop ribolovu.

Na drugom djelu obale, inspektorka za ribarstvo je u saradnji sa pripadnicima Stanice granične policije Bar obavila detaljnu kontrolu plovila i lica na potezu Bar-Ulcinj, pa do granice sa Albanijom.

„Akcija je trajala od ranih jutarnjih sati, pri čemu je kontrolisan ne mali broj plovila i lica, a konstatovani prekršaji su kažnjeni novčano. Raduje podatak da je ogromna većina kontrolisanih bila ispravna, a djelatnosti u zakonskim okvirima, što za ovaj dio obale u nekim ranijim godinama i nije bio slučaj. Veliko bravo i veliko hvala pripadnicima Stanice granične policije Bar i inspektorki za ribarstvo na akciji, na uloženom trudu i postignutim rezultatima, koji svakako na najbolji moguci način popunjavaju kompletnu sliku aktivnosti na našoj obali“, ističu pokretači kampanje Stop krivolovu.

 

Radio Jadran

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close