Home / NOVOSTI / Hronika / SUD IZREKAO DVIJE GODINE ZATVORA OČEVICU UBISTVA VLADIMIRA ROGANOVIĆA: Osuđen zbog lažnog svjedočenja
Foto printscreen Youtube

SUD IZREKAO DVIJE GODINE ZATVORA OČEVICU UBISTVA VLADIMIRA ROGANOVIĆA: Osuđen zbog lažnog svjedočenja

Dvadesetdevetogodišnji muškaraca koji je bio u društvu sa Vladimirom Roganovićem i Stefanom Vilotijevićem tokom pucnjave u Beču u kojoj je Roganović ubijen, a Vilotijević ranjen, osuđen je u Austriji na dvije godine zatvora. Iako se u početku sumnjalo da je upravo ovaj svjedok doveo žrtve na dogovoreno mjesto kako bi ih ubuca likvidirao, austrijski istražitelji te sumnje nijesi mogli da potkrijepe dokazima.

Ipak, kako prenosi Kosmo, sud mu je izrekao dvije godine zatvora zbog davanja lažnog iskaza tokom saslušanja i korišćenja falsifikovanih dokumenata. Takođe, ova kazna izrečena mu je i zbog prebijanja cimera u zatvoru, kojem je nanio teške tjelesne povrede.

Istražitelji su utvrdili da je ovaj muškarac kritičnog dana bio sa Roganovićem i Vilotijevićem u elitnom bečkom restoranu ispred kojeg se kasnije dogodilo ubistvo.

Nedugo nakon ubistva, on je priveden, a kod sebe je imao falsifikovana dokumenta na ime Danijel Milić. Ipak, očevici su ispričali da su žrtve iz restorana izašle prije njega jer je on ostao da plati račun. Kada je još uvijek neidentifikovani ubica pucao na Roganovića i Vilotijevića, on je, navodno, sve posmatrao sa bezbjedne udaljenosti, a prišao im je tek kada je ubica pobjegao.

Navodno, on je u policiji ispričao da su ga Roganović i Vilotijević pozvali da se nađu spornog dana, ali je na osnovu listinga utvrđeno da je on bio taj koji je inicirao sastanak.

(Dan)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com