Atlas grupa: Krivična protiv Katnića i ostalih zbog sporazuma sa Đurđićem - Volim Podgoricu

Atlas grupa: Krivična protiv Katnića i ostalih zbog sporazuma sa Đurđićem

Odbrana predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića podnijela je danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog državnog tužioca Stojanke Radović, sudije Višeg suda u Podgorici Biljane Uskoković, stečajnog upravnika Atlas banke Mirka Radonjića i više drugih za sada nepoznatih izvršilaca, saopšteno je danas iz te grupacije.

Kako navode u Atlas grupi, krivična prijava protiv njih je podnijeta zbog sporazuma o priznanju krivice sa bivšim direktorom Atlas banke Đorđem Đurđićem, odnosno postojanja sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo Zloupotrebe službenog položaja.

“Oni su zaključili nezakonit sporazum na štetu Duška Kneževića, koji je kao takav nezakonito prihvaćen od strane Višeg suda u Podgorici, iako im je bilo poznato da u konkretnom slučaju Đurđić nije izvršio krivično djelo za koje se teretio, kao i da im je bilo poznato da su u periodu od 20. aprila 2019. do dana 04. juna 2019. godine, kada je zaključen sporazum o priznanju krivice, više drugih za sada NN lica vršili pritisak na Đurđića da zaključi sporazum, što je on 04. juna 2019. godine i učinio”, naveo je u krivičnoj prijavi advokat Zdravko Đukanović.

Istakao je da je Katnić je izdao nalog Stojanki Radović da zaključi sporazum sa Đurđićem, što je Radović i
učinila, da bi potom Biljana Uskoković 13. juna, kao sudija Višeg suda u Podgorici, prihvatila dostavljeni sporazum, iako za njegovo zaključenje nije bio ispunjen nijedan zakonom predviđen uslov.

“Prije proglašenja sporazuma stečajni upravnik Mirko Radonjić izdao je nezakoniti nalog advokatu Vladanu Đuranoviću da ne postavi nikakav imovinsko pravni zahtjev, što je suprotno odredbama Krivičnog zakonika.
Po tom nalogu je Đuranović i postupio. Odbrana posebno naglašava da je Đurđić ranije, pred Privrednim sudom Crne Gore, kao i na saslušanjima u policiji i tužilaštvu, tvrdio da nije izvršio krivično djelo i da je u konkretnom slučaju izdat samo nacrt garancije”, dodaje Đukanović.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com