Janjušević i Rebić potpisali Protokol o saradnji tokom ljetnje turističke sezone - Volim Podgoricu

Janjušević i Rebić potpisali Protokol o saradnji tokom ljetnje turističke sezone

 

Pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Janjušević juče je potpisao Protokol o saradnji tokom ljetnje turističke sezone sa direktorom Direkcije policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vladimirom Rebićem, na osnovu kojeg će, kao i prethodnih godina, kolege iz Srbije boraviti radno na našem primorju tokom ljetnjih mjeseci.

Kako je to predviđeno Protokolom, i ove godine, osme zaredom, policijski službenici iz Republike Srbije će biti upućeni na rad u Crnu Goru tokom narednih ljetnjih mjeseci, gdje će na primorju zajedno sa crnogorskom policijom raditi na prevenciji i suzbijanju kriminala.

Osim Republike Srbije, crnogorska policija u cilju ostvarivanja efikasnije međunarodne policijske saradnje i ove turističke sezone će ugostiti policijske službenike iz Italije, Hrvatske, Albanije, Sjeverne Makedonije a ove godine po prvi put kolege iz Rumunije. Oni će tokom ljeta biti radno angažovani na crnogorskom primorju i sa službenicima crnogorske policije.

Službenici Uprave policije Crne Gore će po istom principu radno boraviti na hrvatskom primorju.

Podsjećamo da je projekat razmjene policijskih službenika počeo sa realizacijom 2012. godine i obuhvatao je kolege iz Hrvatske, Srbije i Albanije, a 2013. godine proširena je saradnja sa policijama Sjeverne Makedonije i Italije, dok je ove godine crnogorska policija potpisala Memorandum sa Rumunijom, pa je sardanja proširena i sa ovom državom. Jedino sa policijom Hrvatske razmjena funkcioniše na bazi reciprociteta, dok iz ostalih pet zemalja policijski službenici radno borave na našem primorju.

Dosadašnja praksa i iskustva koja se tiču saradnje policija i razmjene policijskih službenika ovih država u toku turističke sezone dali su jako dobre rezultate kako u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela tako i u razvoju i jačanju kvalitetnih odnosa partnerskih policijskih službi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com