Nude mu državljanstvo Rusije: U baražu sam smršao 15 kilograma - Volim Podgoricu

Nude mu državljanstvo Rusije: U baražu sam smršao 15 kilograma

Iako su Krila Sovjetov podbacila u nedavno završenoj sezoni i tek kroz baraž izborila status ruskog premijerligaša, crnogorski stručni štab na čelu sa Miodragom – Grofom Božovićem nastaviće posao u Samari.

I to uprkos podatku da Aleksandar Šikunov nije više u rukovodstvu kluba.

Šikunov je nakon lošeg starta tima iz Samare angažovao Božovića, pošto su u Rostovu zajednički odradili sjajan posao i klubu donijeli Kup Rusije, ali i nivo borbe za evrokupove.

Grofova Krila brzo su poletjela sa dna tabele nakon njegovog imenovanja, ali je krenuo loš niz, pa je klub morao o statusu da odlučuje u baražu sa trećom ekipom FNL-a, Nižnjim Novgorodom.

Krila su dobila taj dvomeč.

– U razgovoru sa Šikunovim trebalo je da završimo među deset, Ipak, povrede šest standardnih prvotimaca uticale su da se moramo boriti u baražu. Na sreću, uspjeli smo. Šikunov nažalost nije više u klubu, iako smatram da je odličan sportski direktor – kazao je, između ostalog Božović u opširnom intevjuu za ruski “sport24.ru”.

Objasnio je i kako su tekli pregovori oko ostanka na klupi?

– Razgovor je bio veoma kratak. Novi sportski direktor Genadij Golubin i koordinator za fudbal u Samarskoj oblasti Vasilis Ziakis su me pitali da li želim da nastavim. Odgovorio sam potvrdno i sada čekamo kraj odmora kako bismo napravili strategiju. Ona će umnogome zavisiti od novca, mogućnosti da se ekipa pojača. O nekoj velikoj ambiciji u ovom trenutku je nemoguće pričati, jer pogledajte tabelu. U prvih pet, šest mjesta su ipak giganti. Može se iznenaditi i dobiti u utakmici, dvije, ali u kontinuitetu je sa njima teško držati korak tokom godine – objasnio je Božović.

Crnogorski trener je rekorder po broju klubova koje je vodio u ruskom elitnom takmičenju, jer je prije Krila bio trener Amkara, Moskve, Dinama, Rostova, Lokomotive i Arsenala iz Tule.

– Većinsko je mišljenje u Rusiji da sam sa svim klubovima imao uspjeha, osim sa velikanima, Dinamom i Lokomotivom. Ja smatram drugačije, i da su neke nefudbalske stvari uticala na moju smjenu u Dinamu, i to nakon što sam ja selektirao ekipu koja je na kraju bila treća u prvenstvu. U Lokomotivi sam takođe bio poistovijećen sa nekim ljudima iz uprave, i od starta su me navijači dočekivali okrenuti leđima. A samo nedjelju prije finala Kupa Rusije sam smijenjen, i tako sam spriječen da budem prvi trener u Rusiji koji je dva puta zaredom osvojio to takmičenje, jer sam godinu ranije bio pobjednik sa Rostovom – kaže Božović, koji je u Rusiji od 2008. godine.

– Ako i sa Krilima krene dobro vjerovatno ću tražiti i ruski pasoš. Duša ovog naroda je nešto što mi se najviše sviđa, a samo neko ko je toliko dugo u Rusiji na pravi način to može da spozna – kazao je Božović, koji je vodio Amkar, Moskvu, Dinamo, Lokomotivu, Rostov, Arsenal…

– Stvari se ovdje brzo mijenjaju, pogotovo nakon Svjetskog prvenstva. Stadioni, aerodromi sve je neuporedivo bolje nego kada sam došao. Baraž sa Krilima mi je treći u karijeri, ali i najteži. Samara ima sjajan stadion, nevjerovatne navijače koji zaslužuju da im klub igra u eliti, a ekipa je bila skrhana povredama ali i istekom ugovora brojnih igrača. Momci zaslužuju sve čestitke za igru u baražu. A ja sam se osjećao jako loše, bilo je previše straha i izgubio sam 15 kilograma! I to uprkos činjenici da je kuhinja u Samari izvanredna. U baražu se ne takmičite, prosto se borite za opstanak a ovaj grad i velika oblast to zaslužuju. Zato mislim da su mi to najteži trenuci u karijeri.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com