OTKRIVEN UZROK TRAGIČNE SMRTI PLANINARA! Odronio se kamen, udario nesrećnog momka, nakon čega je izgubio ravnotežu i pao u podnožje - Volim Podgoricu

OTKRIVEN UZROK TRAGIČNE SMRTI PLANINARA! Odronio se kamen, udario nesrećnog momka, nakon čega je izgubio ravnotežu i pao u podnožje

Planinar Miroljub Petrović (58), koji je poginuo prilikom planinarenja na planini Komovi u Crnoj Gori, bio je član PEK Gora Kragujevac.
Petrović je nastradao kada je s prijateljem, takođe planinarom, prelazio vršni greben Kučkog koma. Prema pisanju podgoričkih medija, na dvojicu muškaraca obrušio se kamen.

 

Satima ga izvlačili

– Taj kamen se odjednom odronio i udario ga. Od udarca je izgubio ravnotežu i pao u podnožje. Njegovo tijelo s planine Komovi izvukli su pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore i Aviohelikopterske jedinice MUP. Izvlačenje je trajalo više sati – kaže izvor.
Kako saznajemo, tijelo nastradalog Srbina pronađeno je na stijeni i transportovano je helikopterom.

 

– Tragedija se desila prilikom penjanja. Kamen je pao u njihovom pravcu i zakačio Miroljuba. Prilikom udarca, on ga je odbacio na stijenu, gdje je od povreda koje je zadobio preminuo na mjesta – rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.
On dodaje da je nekoliko spasilaca uspjelo da dođe do tijela i stavi ga na nosila.

 

Bio iskusan

Od nastradalog Petrovića juče su se porukama oprostili brojni planinari, kao i mnoga planinarska društva. Opisali su ga kao čovjeka vedrog duha i uvijek nasmijanog.
– Bio je iskusan, nevjerovatno nam je da je ovako stradao. Nesreća prava. Koliko god da si iskusan, neke stvarni se ne mogu predvidjeti – kaže jedan prijatelj.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com