PODGORIČANI, PRIJAVITE BAŠTU I OSVOJITE VIKEND U SPLENDIDU: Očekuje vas još vrijednih dosta nagrada! - Volim Podgoricu

PODGORIČANI, PRIJAVITE BAŠTU I OSVOJITE VIKEND U SPLENDIDU: Očekuje vas još vrijednih dosta nagrada!

Prijave za Peti konkurs za najljepšu baštu Podogorice mogu se slati do 30. juna na email [email protected]

Peti konkurs za izbor najljepše bašte Podgorice je otvoren!

Već jubilarno, Prvi nezavisni portal glavnog grada “Volim Podgoricu”  i Turistička organizacija Podgorice biraju najljepšu baštu u Glavnom gradu.

Ovogodišnji konkurs je posvećen podizanju svijesti svih nas o neophodnosti brige za okolinu i ljepoti uživanja u prirodi, a tome nas najbolje uče i motivišu oni koji upravo tako i žive – čuvajući i kultivišući prirodu.

Priroda je prema Crnoj Gori bila više nego darežljiva, a na nama je da to cijenimo, sačuvamo i uljepšamo za generacije koje dolaze.

Podogorički baštovani i svi ljubitelji hortikulture već sa nestpljenjem očekuju priliku da pokažu svoja remek djela, a svi zajedno da uživamo u najljepšim baštama Glavnog grada na fotografijama koje će Portal Volim Podgoricu objavljivati u toku trajanja konkursa.

Već tradicionalno, sponzor nagrade za prvoplasiranu baštu – porodičnog vikenda u Hotelu Splendid je Montenegrostars hotelska grupa. Obezbijedili smo i brojne vrijedne nagrade za osvojeno drugo i treće mjesto, kao i specijalne nagrade, za najljepši balkon, najljepšu korporativnu baštu i najljepšu baštu objekta zajedničkog stanovanja.

I ove godine, konkurs “Podgoričke bašte” je priznanje svima koji naš grad čine ljepšim mjestom za život i putokaz kako svi zajedno treba više da radimo na kulturi življenja.

Svaka priča o tome koliko volimo Podgoricu – počinje od našeg doma, odnosno dvorista i ličnog primjera.

Ovako je bilo prošle godine na uručenju nagrada:

(FOTO) OVO SU NAJBOLJI PODGORIČKI BAŠTOVANI 2018.: Uručene nagrade za najljepšu baštu Glavnog grada

Propozicije

Konkurs je otvoren od 12. do 30. juna a prijave se mogu slati već od danas na mejl [email protected] i one koje budu ispunjavale kriterijume će biti objavljene na portalu i Fejsbuk strani portala “Volim Podgoricu”.

Prijava treba da sadrži podatke, ime i prezime, godine starosti, adresu, email i broj telefona. Podaci, osim imena i prezimena, neće biti javno objavljeni.

U kategorijama Privreda treba navesti naziv i adresu objekta, a u kategoriji Objekti zajedničkog stavnovanja adresu/lokaciju objekta/zgrade.

Poželjno je u opisu fotografija navesti ime i pezime osoba koje su najzaslužnije za izgled bašti, odnosno dvorišta.

Fotografije su obavezne (najviše 10).

Fotografije bi trebalo bi da budu sveobuhvatne, da se na njima vidi kompozicija bašte (ako je
moguće slikajte je sa visine, sa terase ili prozora), raspored pojedinačnih elemenata, njihov dizajn, kao i stepen njege.

Ne brinite ukoliko u momentu fotografisanja nije sve u cvatu, jer svaki period u toku baštenske sezone ima svoje draži, što znaju svi koji se bave baštom i uživaju u njoj.

Poželjno je da pošaljete i fotografije na kojima se vidi baštovan/ka (nije obavezno i neće uticati na odluku) i napišete nekoliko rečenica o bašti – ko je glavni baštovan, ko je sve angažovan oko održavanja bašte/balkona/dvorista, šta za vas znači rad u bašti…

Kriterijumi kojima će se stručni žiri rukovoditi su:

Usklađenost vrta, objekta i okoline
Raznovrsnost i raspored biljaka
Vrtno-arhitektonski objekti
Njegovanost vrta
Originalnost
Nešto što se najbliže opisuje riječju “duša”, odnosno toplina i duh bašte
Dakle, odložite na kratko baštenske alatke, fotografišite i pošaljite prijavu na [email protected]

Sa nestrpljenjem očekujemo fotografiije!

Pogledajte neke bašti sa prethodnih konkursa:

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com