BIRAMO NAJLJEPŠU BAŠTU PODGORICE: Prijavite se i osvojite vrijedne nagrade - Volim Podgoricu

BIRAMO NAJLJEPŠU BAŠTU PODGORICE: Prijavite se i osvojite vrijedne nagrade

Peti, jubilarni, konkurs za izbor najljepše bašte Podgorice je otvoren, a podgorički baštovani mogu slati prijave do 07. jula.

Konkurs za izbor najljepše podgoričke bašte je već postao tradicionalan, a ove godine je posvećen podizanju svijesti o neophodnosti brige za okolinu i kulturi življenja.

Već tradicionalno, sponzor nagrade za prvoplasiranu baštu – porodičnog vikenda u Hotelu Splendid – je Montenegrostars hotelska grupa. Ove godine imaćemo i specijalnu nagradu – najljepšu baštu po ocjeni građana, odnosno čitaoca Portala Volim Podgoricu, koja osvaja vikend za dvoje u Hotelu Zlatibor u kompleksu Biserna obala u Čanju, koju je obezbijedio podgorički biznismen Žarko Rakčević.

Drugoplasirana i trećeplasirana bašta osvajaju porodični ručak u poznatim podgoričkim restoranima “Salaš 23” i “Mayka”.

Sve nagrađene bašte dobiće vrijedne nagrade koje je obezbijedilo podgoričko Zelenilo, a svi će dobiti i diplome.

Nagrade će biti uručene na svečanom koktelu u predivnoj bašti podgoričkog restorana “Porto”.

Organizatori petog po redu, konkursa za izbor najljepše bašte Podgorice su Turistička organizacija Podgorice i Prvi nezavisni portal glavnog grada Volim Podgoricu.

Propozicije

Konkurs je otvoren do 07. jula a prijave se mogu slati na mejl [email protected] i one koje budu ispunjavale kriterijume će biti objavljene na portalu i Fejsbuk strani portala “Volim Podgoricu”.

Prijava treba da sadrži podatke, ime i prezime, godine starosti, adresu, email i broj telefona. Podaci, osim imena i prezimena, neće biti javno objavljeni.

U kategorijama Privreda treba navesti naziv i adresu objekta, a u kategoriji Objekti zajedničkog stavnovanja adresu/lokaciju objekta/zgrade.

Poželjno je u opisu fotografija navesti ime i pezime osoba koje su najzaslužnije za izgled bašti, odnosno dvorišta.

Fotografije bi trebalo bi da budu sveobuhvatne, da se na njima vidi kompozicija bašte, raspored pojedinačnih elemenata, njihov dizajn, kao i stepen njege.

Kriterijumi kojima će se stručni žiri rukovoditi su:

Usklađenost vrta, objekta i okoline
Raznovrsnost i raspored biljaka
Vrtno-arhitektonski objekti
Njegovanost vrta
Originalnost
Nešto što se najbliže opisuje riječju “duša”, odnosno toplina i duh bašte

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com