Finska opet najsrećnija zemlja na svijetu, od Crnogoraca u regionu srećniji u Sloveniji i Srbiji - Volim Podgoricu

Finska opet najsrećnija zemlja na svijetu, od Crnogoraca u regionu srećniji u Sloveniji i Srbiji

Na listi najsrećnijih zemalja na svijetu, Finska je opet zauzela prvo mjesto. Crna Gora je na 73. mjestu, iza Slovenije i Srbije od zemalja regiona.

Rezultati ispitivanja nivoa sreće u svijetu objavljeni su na stranici Njorld Happineš Report, a iza Finske slijede Danska, Norveška, Island, Holandija, Švajcarska i Švedska.

Od zemalja regiona, Slovenija je na 44., Srbija na 70,. Hrvatska na 75., Crna Gora na 73., BiH na 78., Sjeverna Makedonija na 84. mjestu.

Mađarska se nalazi na 62., Grčka na 82., Albanija na 107. mjestu, dok se među sretnijim zemljama smatraju Novi Zeland (8), Kanada (9), Austrija (10), Australija (11), Luksemburg (14).

Velika Britanija, Njemačka i Francuska nalaze na 15., 17., i 24. mjestu, Rusija na 68., a Sjedinjene Američke Države na 19. mjestu.

Najlošije rangirane zemlje su južni Sudan (156), Centralna Afrička Republika (155), Avganistan (154), Tanzanija (153), Ruanda (152) i Jemen (151).

Lista najsrećnijih zemalja pravi se na osnovu toga koliko su građani jedne zemlje zadovoljni.

Istraživanje sprovodi mreža UN za održiva razvojna rješenja u saradnji sa Fondacijom Ernesto Ili, a sprovodi ga grupa nezavisnih stručnjaka.

Tanjug/Novosti

1 komentar

  1. Hi, this is fantastic content. I truly liked. But there are tons of off topic comments. I really advise you to remove or something like that. That’s only my estimation. Best of luck!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com