HEROJ ĐOLE KOJI JE IZ NABUJALE ZETE SPASIO DRUGA: Ponovio bih isto, skočio bih za njim u rijeku - Volim Podgoricu

HEROJ ĐOLE KOJI JE IZ NABUJALE ZETE SPASIO DRUGA: Ponovio bih isto, skočio bih za njim u rijeku

Trinaestogodišnji Đorđe Stojović spašavajući sigurne smrti druga iz rijeke Zete, pokazao je svima šta znači drugarstvo, ali i hrabrost.

Da se hrabrost nalazi na neočekivanim mjestima potvrdio je trinaestogodišnji dječak iz Danilovgrada Đorđe Stojović o čijem herojstvu priča cijela Crna Gora.

To što je njegov drug živ i zdrav najveća je nagrada za mladog spasioca sa Zete.

“Ponosan sam na to”, kaže Đorđe, za TVCG.

Ponosni smo svi na Đorđa, posebno njegovi roditelji i porodica dječaka kojeg je spasio.

“Đole je bio heroj tako da kažem, on je spasio moje dijete”, kaže Petar, otac spašenog dječaka i zahvaljuje i Đorđu i momcima koji su pritekli u pomoć.

Tražio je Đole tog 13. juna način da izvuče druga iz rijeke koji ne zna da pliva. Kako nije uspio sa obale da mu pomogne, bez razmišljanja je skočio u Zetu i već iznemoglog prijatelja izvukao na sigurno.

“U tom trenutku on je bi onesviješćen, uhvatio sam ga ispod pazuha i izvukao na kopno, tu sam ga stiskao na pluća dok mu voda ne izađe. Malo sam ga ošamario nekoliko puta da se razbudi i osvijesti se”, priča Đorđe.

Prvi put je Đorđe bio spasilac. Iako neiskusan, razmišljao je i kako da obojica iz vode izađu živi.

“Mnogo sam filmova gledao gdje drugi spašavaju ljude i sjetio sam se u tom trenutku da to uradim. Stao mi je mozak, nisam znao šta da radim, ali sam se sjetio da kad ga izvadim mogu da mu stisnem vodu da mu izađe, samo sam skočio, skinuo majicu i skočio da ga izvadim iz Zete”,naveo je Đorđe.

Da dječija radoznalost i igra mogu da budu i opasne, još jednom se pokazalo. Iz svega Đole i njegov drug izvukli su pouku.

“Da nikad ne idemo bez roditeljskog znanja”, Đorđetova je poruka.

Kad bi se ponovo našao u sličnoj situaciji Đole zna šta bi uradio. “Ponovio bih isto, skočio bih za njim u rijeku”, zaključio je mali heroj.

(Rtcg)

2 komentara

  1. I keep on hearing the news broadcast discuss getting free online grant programs so I’ve been searching around for that top website to get one. Would you advise me personally please, where might i find a few?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com