Rasvjetljeno ubistvo Bogdana Milića: Uhapšeni madići od 18, 19 i 20 godina! - Volim Podgoricu

Rasvjetljeno ubistvo Bogdana Milića: Uhapšeni madići od 18, 19 i 20 godina!

Specijalno državno tužilaštvo tvrdi da je rasvijetlilo ubistvo Bogdana Milića (37).

SDT će tim povodom održati konferenciju za novinare u 11 časova.

Milić je ubijen 11. juna u pucnjavi na Cetinju.

“Vijesti” su juče objavile da su četvorica Cetinjana saslušana zbog ubistva Milića i ranjavanja Gorana (48) i Dragana Vušurovića (33) i Marka Vujačića (48).

“Vijestima” je ranije nezvanično rečeno da je ovaj napad navodno nastavak rata kriminalnih klanova.

Milić je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina – istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.

I Vujačić koji je ranjen u napadu, hapšen je nakon nestanka Medina.

Mijović je početkom maja likvidiran u njemačkom gradu Forst, a tada je ubijen i Nikola Jovanović zvani Debeli.

Povodom ovog slučaja javnosti se danas obratio  načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovana. Pavićević

Njegovo izlaganje prenosimo integralno.

  • 06.2019.g. oko 17,00 časova u Cetinju u Bulevaru Crnogorskih junaka, ispred UO „PORTUN“, od strane dva nepoznata lica, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je smrtno stradao B.M, rođen 1981. godine iz Cetinja, dok su tri lica zadobila teške tjelesne povrede.
  • Uviđajem na licu mjesta, kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, pronađeni su tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar na vještačenje.
  • Službenici policije su, odmah nakon izvršenog ubistva, došli do operativnih podataka visokog stepena pouzdanosti, koja kriminalna grupa i koja konkretna lica se dovode u vezu sa organizacijom, logistikom i izvršenjem krivičnog djela.
  • U odnosu na prikupljene podatke službenici Uprave policije u saradnji sa VDT i SDT, preduzeli su niz operativnih i istražnih aktivnosti u cilju identifikacije i pronalaska izvršilaca ubistva na štetu B.M. i tom prilikom izvršili:
  • pretragu terena na teritoriji Opštine Cetinje,
  • pretragu terena i iz vazduha, posredstvom helikoptera,
  • pregled 13 stambenih zgrada sa podrumskim prostorijama, u kojima se nalazi 374 stana,
  • pregled 37 porodičnih kuća sa 10 pomoćnih objekata,
  • 9 pretresa na 14 lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica,
  • izuzimanje i analizu video zapisa sa sigurnosnih kamera,
  • analize telefonskog saobraćaja,
  • prikupili obavještenja od 21 bezbjednosno interesantnog lica sa provjerom alibija i poligrafskim testiranjem istih
  • preduzeli i druge istražne radnje po nalogu tužilaštva.
  • Brzom, efikasnom i koordiniranom akcijom policije i tužilaštva, prikupljene su informacije i obavještenja, obezbijeđeni materijalni dokazi koji upućuju na osnove sumnje da su bezbjednosno interesantna lica sa područja Cetinja: L.N. (20), Ž.P. (19) i M.P. (18).

bliska jednoj organizovanoj kriminalnoj grupi, planirala i pripremala izvršenje ubistva B.M. koje su u saučesništvu sa još najmanje dva lica i izvršila 11.06.2019.g.

Policijsko – tužilačke aktivnosti su rezultirale :

  1. Brzom identifikacijom, lociranjem i hapšenjem tri lica koja su učestvovala u izvršenju ubistva. Osumnjičeni L.N, Ž.P. i M.P. su lišeni slobode 14.06.2019.g, tri dana nakon izvršenja k.d. zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,
  2. Pronalaskom oružja – dva pištolja, koje je korišćeno u izvršenju k.d., i pištoljske municije različitog kalibra,
  3. Pronaskom obuće i garderobe koja je pripadala izvršiocima,
  4. Pronalaskom hiruških rukavica, silikonskih maski, kačketa, i dr. predmeta koje su izvršioci koristili prije, za vrijeme i nakon izvršenog k.d. prilikom bjekstva, kako bi prikrili tragove i nadležnim organima otežali njihovo otkrivanje.

Oružje koje je korišćeno u izvršenju krivičnog djela kao i druge predmete koje su izvršioci koristili policija je pronašla na Cetinju, pretragom terena na brdovitom i nepristupačnom dijelu iznad bivše fabrike „Obod“. Navedeno oružje i drugi predmeti bili su sakriveni u rancu tj. torbi koja je bila zakopana u zemlji.

Policijsko – tužilačke aktivnosti u ovom slučaju se nastavljaju u cilju identifikacije i drugih lica, saučesnika u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo na štetu B.M.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com