,,Zašto ne branite životinje ako već ne branite Srbe i Crnogorce?” - Volim Podgoricu

,,Zašto ne branite životinje ako već ne branite Srbe i Crnogorce?”

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG), Goran Danilović uputio je javni poziv premijeru Dušku Markoviću povodom stava koji je na Fejsbuku iznijela prva savjetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari, Mirna Nikčević.

SKANDAL U CG MIP-U Zašto Darmanović ne reaguje? Evo ČIJA JE ĆERKA Mirna koja bi ZAPALILA HRAM i vjernike

“Uvaženi predsjedniče Vlade. Samo zbog ovakvog titulisanja, mnogi će mi zamjeriti, ali ja po svaku cijenu, držeći svoje dostojanstvo, i dostojanstvo države koju volim, na tome insistiram. Dakle; zašto ne branite, javnim nastupom ili stavom, životinje ako veće ne branite pravoslavne vjernike – Srbe i Crnogorce koji su, možda, i čuvajući goveda sačuvali vašu i našu Crnu Goru? Vaš kadrovik, ili kadrovistkinja, predstavlja našu državu u Turskoj – kako to radi Vi treba da cijenite, a mi ostali smo svjedoci i sudije. Izvjesna M.N. javno kaže da bi spalila (S)Hram i sva goveda u njemu, misleći pri tom na vjerujuće ljude, njih na hiljade, koji su se sabrali na trojčidanskom Saboru prije par dana u Podgorici. Ne boli što neka osoba u Ankari govori ono što zna i što su je jedino mogli naučiti, ima čak i gorih, nego boli što je neko takav bilo čiji predstavnik, a najtužnije je što je naš? Čiji? Naš, nažalost, predsjedniče Vlade! Dok objasnimo Turcima da se radi o mentalnom slučaju, i Turci će se čuditi šta smo to uradili sa svojim kadrovima ili hramovima u poslednjih 20 godina”, rekao je Danilović.

On je dodao da “spaliti pravoslavne vjernike, ili im, makar, prijetiti lomačom, i nije neka hrabrost u ovovremenoj Crnoj Gori!”

“Ali, predsjedniče Vlade, Vaš službenik bi da spaljuje goveda, i to nekim teleportujućim plamenom iz Male Azije? Ako niste znali, predsjedniče Vlade, goveda su utkana, i njine kosti pomiješane sa kostima najboljih predaka Crne Gore, u temelje ove nesrećne i ponosne države. Imamo više znamenite stoke koja nas je proslavila negda i održala u životu do danas, nego li imamo danas pojedinaca vrijednih pomena u raznim dopisništvima i predstavništvima širom Svijeta”, saopštio je Danilović.

Predjsednik Ujedinjene Crne Gore u javnom pozivu premijeru kaže da “samo neko ko je lično protežiran od Vašeg ministra vanjskih poslova, i to s porivom koje ni jedno ozbiljno govedo ne bi razumjelo, može tako bestidno pljuvati po vlastitom narodu.”

“Samo kod nas polusvijet može zasjesti u stolicu državne važnosti, a ne znati ništa. Izvjesna M.N., vaš, i nažalost naš, službenik u Ankari, može spaljivati živi svijet i Božiju tvar zahvaljući tome što joj Vi dodajete šibicu. Vi ste predsjednik Vlade Crne Gore, koju su održale: junaci, nadljudska i neljudska glad, posne njive, neuhranjena goveda, koze, magarad i konji. Nikada u istoriji, niko naš, nije spaljivao goveda: Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Albance, Rome i Hrvate jesmo po potrebi – Vi ste mi svjedok. Zato predsjedniče Vlade, ne branite “ljude u odijelima i mantijama”, sto bi rekao čovjek “,u odijelu”, ljude kojima ste oteli kape iz prošlosti, ali i sadašnjost i budućnost. Od bezimenih službenika branićemo se sami, stidom kojega oni nemaju, ali branite goveda na čijim smo rogovima, koliko i na junačkim sabljama, sagradili drzavu i istoriju. Uvaženi predsjednice naše Vlade! Jedina satisfakcija za sve uvrijeđene u Crnoj Gori je da ne smijenite minista vanjskih poslova, jer nam treba još kao maskota i opomena, ali da mu smijenite sluzbenicu. Bila bi nebeska i ovozemaljska pravda da iz reda plemenitih goveda odaberete koga god za zamjenu. Turci će razumjeti”, zaključio je Danilović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com