CRNOGORAC UHAPŠEN U MEGAZAPLIJENI KOKAINA U AMERICI! Budvanin Ivan Đurašević priznao: Platili su mi 50.000 dolara da UTOVARIM KOKAIN! (VIDEO) - Volim Podgoricu

CRNOGORAC UHAPŠEN U MEGAZAPLIJENI KOKAINA U AMERICI! Budvanin Ivan Đurašević priznao: Platili su mi 50.000 dolara da UTOVARIM KOKAIN! (VIDEO)

Budvanin Ivan Đurašević uhapšen je u jednoj od najvećih zaplijena kokaina u istoriji SAD, u kojoj su u luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu “MSC Gajan” otkrile 16,5 tona ove droge.

Đurašević je crnogorski državljanin s prebivalištem u Budvi, pišu Vijesti.

ZAPLIJENJENO 16 TONA KOKAINA U BRODSKIM KONTEJENRIMA: Crnogorac optužen da je utovario drogu iz čamaca na brod! (VIDEO)

Đurašević je priznao da je primio 50.000 dolara u kešu za svoju ulogu u utovaru kokaina, a priznao je i još jedan član posade, Fonofave Tijasage. Protiv obojice su podignute federalne optužnice, navodi NBC.

U saopštenju nadležnog suda navodi se da je Đurašević ispričao da ga je glavni oficir pozvao na palubu kad je brod napustio Peru. Kad je došao na pramac, vidio je da brodski kran izvlači iz mora mrežu, a ulov u njoj bile su plave i crne vreće pune kokaina.

Ispostavilo se da je 14 čamaca dovezlo drogu koju su kranom izvukli na palubu i utovarili. Neki od ljudi koji su utovarivali vreće s kokainom nosili su maske, kazao je Đurašević istrazi.

Američke federalne vlasti saopšti9le su da je vrednost švercovanog kokaina procenjena na više od milijardu dolara.

 

VP/Vijesti.me/NBC News

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com