DOBRE VIJESTI ZA PODGORČANE: Noćni klubovi u zgradama će raditi do 12 - Volim Podgoricu

DOBRE VIJESTI ZA PODGORČANE: Noćni klubovi u zgradama će raditi do 12

Disko i noćni klubovi u Podgorici, ukoliko se nalaze u stambenoj zgradi, ubuduće će raditi od 22 časa do ponoći.

To je predviđeno novom Odlukom o radnom vremenu, koju su prošle sedmice usvojili odbornici Skupštine Glavnog grada.

Precizirano je da disko klub i noćni klub koji se nalazi u poslovnoj zgradi, može radi od 22 do do tri časa iza ponoći.

Obrađivač plana nije podržao predlog povećanja gorne granice intervala rada ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama do jedan sat poslije ponoći, jer kako je obrazloženo, skoro nijedan objekat nema adekvatnu zvučnu izolaciju, koju treba obezbijediti u postupku gradnje objekata, što u praksi nije slučaj, jer se poslovni prostori ne grade namjenski.

Naveli su da nijedan objekat nema ugrađene limitatore jačine zvuka na uređajima sa kojih se emituje muzika, kao i da pravilnik o graničnim vrijednostima buke tek treba da počne da se primjenjuje.

Kako je predviđeno, ugostiteljski objekat koji se nalazi u poslovnom objektu, prostoriji i na prostoru gdje se pretežno obavlja druga djelatnost (na aerodromu, autobuskoj i željezničkoj stanici, benzinskoj pumpi i trgovinskom centru), radi u skladu sa radnim vremenom objekta u kojem se nalazi.

Novčanom kaznom od 150 do 10.000 eura kazniće se za prekršaj pravno lice ako u objektu ne drži ovjerenu odluku o rasporedu radnog vremena, ne radi u radnom vremenu utvrđenom odlukom o rasporedu radnog vremena ili u vremenu određenom odredbama.

Poslove inspekcijskog nadzora nad sprovođenjem odluka vrši komunalni inspektor, dok komunalni nadzor i obezbjeđenje komunalnog reda, u oblasti kontrole radnog vremena, obavlja komunalni policajac.

Odlukom je predviđeno da Turistička organizacija Glavnog grada-Podgorice radi svakog radnog dana od 8 do 20, a u ljetnjoj sezoni i subotom od 8 do 14 časova.

Radno vrijeme duže od propisanog, po zahtjevu privrednog subjekta, privremeno se može odobriti, do tri sata, objektu brze hrane koji se nalazi u stambenoj i stambeno-poslovnoj zgradi.

Produženo radno vrijeme, do tri sata, može se odobriti disko i noćnom klubu u dijelu porodične stambene zgrade, a do dva sata ugostiteljskim objektima koji se nalaze u okviru stambene ili stambeno-poslovne zgrade sa najviše petnaest stambenih jedinica, uz dostavljeni izvod iz lista nepokretnosti i pismene saglasnosti stanara ovjerene kod notara.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com