Home / PG INFO / Aktuelno / DOBRE VIJESTI ZA PODGORČANE: Noćni klubovi u zgradama će raditi do 12

DOBRE VIJESTI ZA PODGORČANE: Noćni klubovi u zgradama će raditi do 12

Disko i noćni klubovi u Podgorici, ukoliko se nalaze u stambenoj zgradi, ubuduće će raditi od 22 časa do ponoći.

To je predviđeno novom Odlukom o radnom vremenu, koju su prošle sedmice usvojili odbornici Skupštine Glavnog grada.

Precizirano je da disko klub i noćni klub koji se nalazi u poslovnoj zgradi, može radi od 22 do do tri časa iza ponoći.

Obrađivač plana nije podržao predlog povećanja gorne granice intervala rada ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama do jedan sat poslije ponoći, jer kako je obrazloženo, skoro nijedan objekat nema adekvatnu zvučnu izolaciju, koju treba obezbijediti u postupku gradnje objekata, što u praksi nije slučaj, jer se poslovni prostori ne grade namjenski.

Naveli su da nijedan objekat nema ugrađene limitatore jačine zvuka na uređajima sa kojih se emituje muzika, kao i da pravilnik o graničnim vrijednostima buke tek treba da počne da se primjenjuje.

Kako je predviđeno, ugostiteljski objekat koji se nalazi u poslovnom objektu, prostoriji i na prostoru gdje se pretežno obavlja druga djelatnost (na aerodromu, autobuskoj i željezničkoj stanici, benzinskoj pumpi i trgovinskom centru), radi u skladu sa radnim vremenom objekta u kojem se nalazi.

Novčanom kaznom od 150 do 10.000 eura kazniće se za prekršaj pravno lice ako u objektu ne drži ovjerenu odluku o rasporedu radnog vremena, ne radi u radnom vremenu utvrđenom odlukom o rasporedu radnog vremena ili u vremenu određenom odredbama.

Poslove inspekcijskog nadzora nad sprovođenjem odluka vrši komunalni inspektor, dok komunalni nadzor i obezbjeđenje komunalnog reda, u oblasti kontrole radnog vremena, obavlja komunalni policajac.

Odlukom je predviđeno da Turistička organizacija Glavnog grada-Podgorice radi svakog radnog dana od 8 do 20, a u ljetnjoj sezoni i subotom od 8 do 14 časova.

Radno vrijeme duže od propisanog, po zahtjevu privrednog subjekta, privremeno se može odobriti, do tri sata, objektu brze hrane koji se nalazi u stambenoj i stambeno-poslovnoj zgradi.

Produženo radno vrijeme, do tri sata, može se odobriti disko i noćnom klubu u dijelu porodične stambene zgrade, a do dva sata ugostiteljskim objektima koji se nalaze u okviru stambene ili stambeno-poslovne zgrade sa najviše petnaest stambenih jedinica, uz dostavljeni izvod iz lista nepokretnosti i pismene saglasnosti stanara ovjerene kod notara.

Vijesti

loading...

One comment

  1. Dobro bi bilo da se ovo poštuje ali čisto sumnjam

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com