Heroj iz Danilovgrada kod Damira Šehovića - Volim Podgoricu

Heroj iz Danilovgrada kod Damira Šehovića

Ministar prosvjete Damir Šehović primio je danas učenika sedmog razreda Đorđa Stojovića koji je nedavno spasio godinu mlađeg druga od davljenja.

Šehović je, u razgovoru sa dječakom, poručio da hrabrost nema veze sa godinama, te da je Đorđe to i pokazao.

“Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem sopstvene djece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš”, rekao je Šehović.

Naglašeno je i da ovakvi slučajevi zaslužuju pažnju javnosti ne u cilju lične promocije, već u cilju promocije pravih vrijednosti. Razgovor je zaključen konstatacijom da su ocjene važne za budući uspjeh u školovanju i napredovanje, ali, “daleko su od toga da budu jedino mjerilo vrijednosti. Vaspitanje, principi na kojima zasnivamo sva svoja postupanja, način na koji se ophodimo prema okolini, karakter i hrabrost, ipak su najvažniji u izgradnji cjelovite ličnosti”.

Šehović je Đorđu uručio i prigodan poklon, uz poruku da je nemili događaj bio važna životna lekcija koja se jeste završila dobro, ali je i pokazala koliko je važno da je djeca ponašaju odgovorno, pažljivo i uvijek komuniciraju sa starijima, kako se ne bi našli u opasnim situacijama.

Sa dječakom Đorđem su bili nejgov otac Radovan Stojović i pomoćnica direktora škole “Vuko Jovović” koju on pohađa, Olga Grgurović.  

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com