“IAKO SI JOŠ MALI DJEČAK, VELIKI SI JUNAK I ČOVJEK”: Đorđu odali priznanje Janović i Nuhodžić (FOTO) - Volim Podgoricu

“IAKO SI JOŠ MALI DJEČAK, VELIKI SI JUNAK I ČOVJEK”: Đorđu odali priznanje Janović i Nuhodžić (FOTO)

Dječak-heroj Đorđe Stojović, koji je prije nekoliko dana, žrtvujući svoj život, spasio druga koji se davio u rijeci Zeti, danas je bio gost ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ministra sporta i mladih Nikole Janovića.

DJEČAK IZ DANILOVGRADA HEROJ! Spasio sigurne smrti godinu mlađeg druga!

Ministar Nuhodžić je kazao da je posebno počastvovan prilikom da ugosti hrabrog dječaka, velikog srca i plemenite duše, i poručio da je Đorđe ovim činom i sa svojih 13 godina pokazao de se heroji ne stvaraju, nego rađaju.
“I zato ovaj čin sija posebnim sjajem, jer će zahvaljujući hrabrosti i prisebnosti jednog trinaestogodišnjaka dva druga i dalje dijeliti školske brige i životne probleme sa osmjehom na licu i vjerom u ljude”, istakao je ministar Nuhodžić.
Nuhodžić je dječaku uručio zahvalnicu za iskazanu požrtvovanost i hrabrost, ističući da Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznaje i vrednuje ovakve podvige.


“Radeći ovaj posao, uočio sam da je ovakvih događaja u posljednje vrijeme sve više, što potvrđuje da crnogorski građani baštine tradicionalnu vrijednost pomoći ljudima u nevolji što, svakako, vraća vjeru u moralne vrijednosti po kojima se prepoznajemo”, zaključio je ministar Nuhodžić.
Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, čestitao je Đorđu na hrabrosti, i poručio da je svojim činom učinio Crnu Goru ponosnom.

,,Iako si još mali dječak, ti si već veliki junak i čovjek. Srce ti je veliko koliko mladost, koliko prijateljstvo… Ne misleći o opasnosti podsjetio si nas da je čovječnost jača i od podivljale rijeke. Hvala ti na lekciji dobrote i plemenitosti, koju si dao svojim vršnjacima, ali i nama odraslima“, poručio je ministar Janović malom Đorđu.
Ministar Janović je Đorđu i drugu kojeg je spasao uručio Evropske omladinske kartice, koje se dodjeljuju mladima od 13 do 29 godina i koje omogućavaju brojne pogodnosti za mlade u Crnoj Gori i Evropskoj uniji, kao i dresove fudbalske reprezentacije.
Dječak Đorđe Stojović zahvalio se ministrima i poručio da je srećan što se njegov drug oporavio, što je živ i zdrav i što je sada sa svojom porodicom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com