ODLOŽENO SUĐENJE GOLUBOVIĆU: Saičić traži izuzeće sudija i predsjednika suda - Volim Podgoricu

ODLOŽENO SUĐENJE GOLUBOVIĆU: Saičić traži izuzeće sudija i predsjednika suda

Predsjednik Apelacionog suda Mušika Dujović odlučiće da li će izuzeti vijeće sudija Višeg suda na čelu sa Anom Vuković i predsjednika Višeg suda Borisa Savića, iz postupka u kome se sudi bivšem predsjedniku beranske opštine Vuki Goluboviću i još sedmoro optuženih da su oštetetili budžet te opštine.

Jedan od optuženih bivši načelnik beranskog katastra Momčilo Saičić, danas je neposredno prije zakazanog suđenja, zatražio izuzeća sudija, pa je suđenje odgođeno na neodređeno.

Početak suđenja se već neko vrijeme odgađa, i zbog zdrastvenog stanja Mališića, koji je i juče sudu dostavio meicinsku dokumentaciju, tvrdeći da nije u mogućnosti da prati suđenje.

Golubović se tereti da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja i budžet opštine oštetio za nešto više od 192.000 eura.

U optužnici se navodi da je Golubović u septembru 2011. godine, bez odluke lokalne skupštine i bez pravnog osnova, firmu Tehnostar oslobodio plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta.

Golubović je bio na čelu beranske opštine od 2006. do 2014. godine.

Pored Golubovića i Saičića, optužnicom Specijalnog tužilaštva, obuhvaćeni su i Vukin brat Milan Golubović, Darko Mališić, geodeta Vučeta Mališić, kao i beranska firma “Tehnostar” i vlasnik te firme Žarko Barjaktarović.

Vijesti

1 komentar

  1. I think other website proprietors should take this website as an model, very clean and fantastic user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com