KCCG: Nećemo tolerisati nasilje prema zaposlenima - Volim Podgoricu

KCCG: Nećemo tolerisati nasilje prema zaposlenima

Danas su u Klinici za psihijatriju KCCG, fizički napadnute psihološkinja N.P i medicinska sestra M.L., od strane bivšeg pacijenta, koji je prije dva dana otpušten s bolničkog liječenja s iste Klinike, saopšteno je iz Kliničkog centra.

“Pacijent je, najprije verbalno, a zatim fizički napao dvije zaposlene na Klinici za psihijatriju i pritom im nanio ozbiljne tjelesne povrede, zbog kojih su zadržane u Urgentnom centru, a verbalno je vrijeđao i doktorku T.P.J.

Klinički centar najoštrije osuđuje bilo koji vid napada na zdravstvene radnike, jer je nedopustivo da su zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, gotovo svakodnevno izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih pojedinaca, što ukazuje na njihov nezavidan bezbjedosnosni položaj na radnim mjestima.

Budući da se ovakvi incidenti sve češće događaju i da smo svjedoci nepoštovanja naše izuzetno teške i odgovorne profesije, očekujemo da će nadležne institucije preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore”, kažu iz KCCG-a.

Najoštrije osuđujemo takvo neprimjereno ponašanje građana i svaki oblik nasilja nad zdravstvenim radnicima, koje može imati dalekosežne posljedice zbog odgovornosti ljekara za sve one koji dođu i zatraže pomoć, dodaju iz ove ustanove.

“Stoga upozoravamo i opominjemo da nećemo tolerisati fizičko i svako drugo nasilje prema ustanovi i svim zaposlenima, već ćemo se kategorično i odlučno boriti da svi zdravstveni radnici budu zaštićeni u svakom smislu, da se ovakve nemile scene ne dešavaju ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno i profesionalno obavljaju svoj posao, za dobrobit svih građana”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com