Podgoričanima se umjesto za ubistvo, sudi za oružje - Volim Podgoricu

Podgoričanima se umjesto za ubistvo, sudi za oružje

Podgoričani Filip Bešović, Goran Rakočević, Luka Bulatović i Dejan Vukašinović, koji se sumnjiče da su bili dio kriminalne grupe koja stoji iza ubistva Miodraga Migija Kruščića i ranjavanja novinarke ND Vijesti Olivere Lakić, našla se juče na optuženičkoj klupi Osnovnog suda u Podgorici zbog optužbe da su posjedovali nelegalno oružje. Njima se sudi zbog oružja koje je pronađeno kod njih prilikom hapšenja u štek stanovima.

Na jučerašnjem suđenju pred sudijom Larisom Mijušković Stamatović saslušan je svjedok Nikola Radošević, koji se izjašnjavao o izd avanju stana u Ulici 4. jul na Zabjelu. On je kazao da je o tome razgovarao sa Bešovićem, a kasnije je saznao da su stan iznajmili Knežević i Božovićeva. On je juče u Osnovnom sudu u Podgorici kazao da ostaje pri iskazu koji je dao pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici vodi se postupak protiv ovih osumnjičenih, kao i protiv Filipa Kneževića, Sanje Božović, Marija Miloševića, Aleksandra Ljumovića, Mijajla Stojanovića i Marinka Rajkovića, zbog sumnje da su bili pripadnici kriminalne grupe koja stoji iza ubistva Kruščića i ranjavanja Lakićeve.

Branilac Filipa Bešovića, koji je označen kao organizator ove kriminalne grupe, advokat Miloš Vuksanović, rekao je za Dan da je vođenje dva odvojena postupka za isto djelo nezakonito.

“Za jedno te isto krivično djelo vode se dva različita postupka, što je potvrdilo i saslušanje današnjeg svjedoka, koji se izjašnjavao na navode iz naredbe o sprovođenju istrage iz postupka koji se vodi pred Višim državnim tužilaštvom, i to na okolnosti koje uopšte ne egzistiraju u konkretnom postupku pred Osnovnim sudom. Odbrana je u samom startu ukazala na tu nezakonitost, koja se danas ogleda, između ostalog, i u saslušanju ovog svjedoka”, rekao je Vuksanović.

Kako je istakao, vođenjem dva ista postupka, osim toga što je to formalno nezakonito, sud se stavlja pod pritisak da nesavjesnim osluškivanjem onoga što se događa pred Višim državnim tužilaštvom donosi rješenja i od luke u ovom postupku.

Kao direktni izvršilac ubistva Kruščića označen je Milošević, koji je minulog ljeta uhapšen u Prištini, a Crna Gora ga potražuje zbog učestvovanja u ubistvu Radomira Đuričkovića. Istražitelji nijesu uspjeli da utvrde ko je pucao na Lakićevu, ali ne isključuju mogućnost da je to učinio Bešović.

Prema sumnjama istražitelja, Ljumovićev zadatak bila je organizacija ubistva, odnosno da nekoliko dana nakon ubistva Kruščića sa Vukašinovićem “čisti put” Miloševiću za bjekstvo. Miloševića je na mjesto gdje je bio Kruščić dovezao Rakočević, koji ga je nakon likvidacije vlasnika diskoteke “Bigl” prevezao u stan u Ulici 4. jul. Milošević je u tom stanu boravio nekoliko dana, a Rakočević mu je donosio potrebne stvari, kao i hranu i piće.

Milošević je potom pobjegao u Rožaje, dokle ga je vozilom marke “Reno klio” vozio Rakočević.

Kako se navodi u naredbi za pokretanje istrage, dok je Rakočević vozio Miloševića kako bi pobjegao, osumnjičeni Ljumović i Vukašinović su se kao prethodnica kretali ispred njih kako bi ih obavještavali o eventualnim nepredviđenim preprekama na putu. Kada su Miloševića ostavili na određenoj adresi, najvjerovatnije u blizini granice, njih trojica su se vratili u Podgoricu.

Bešović je priznao da je pronađeno oružje za koje se tereti njegovo, tvrdeći da niko od ostalih optuženih nema veze s tim.

Na saslušanju u Višem državnom tužilaštvu svi osumnjičeni su negirali da su članovi kriminalne grupe i da su učestvovali u ubistvu Kruščića i ranjavanju Lakićeve.

U medijima se oglasio i osumnjičeni Milošević, koji se nalazi u pritvoru u Prištini. On je u otvorenom pismu ustvrdio da mu policija podmeće pripadnost različitim kriminalnim grupama i krivična djela sa kojima nema veze.

DAN

2 komentara

  1. This is an astonishing entry. Thank you very much for the supreme post provided! I was looking for this entry for a long time, but I wasn’t able to find a trustworthy source.

  2. Aw, this was a very nice post. In concept I want to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and under no circumstances seem to get something done.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com