Za iće i piće 15.000 eura: Opština Budva ne žali pare iz gradske kase - Volim Podgoricu

Za iće i piće 15.000 eura: Opština Budva ne žali pare iz gradske kase

Opština Budva raspisala je prije dva dana tender za izbor najpovoljnijeg specijalizovanog ribljeg restorana u gradu u kome će se ove godine potrošiti 10.000 eura, a traže i klasični restoran kome će se iz gradske kase platiti 5.000 eura za organizovanje službenih ručkova.

Na tenderu se ne navodi ko je korisnik usluga, odnosno koja opštinska služba ima pravo korišćenja restoranskih usluga – služba predsjednika ili podjednako svi sekretarijati.

Zainteresovani ugostitelji, koji ispunjavaju uslove, mogu do ponedjeljka dostaviti ponude, a tada će biti organizovano javno otvaranje, prilikom koga će najpovoljnija ponuda biti prvorangirana. Kako se navodi u javnom pozivu, traži se klasični restoran na teritoriji opštine Budva za usluge posluživanja hrane i pića.

Ponuda uključuje aperitiv, predjelo, supu ili čorbu, glavno jelo, hljeb, salatu, dezert, negaziranu vodu, alkoholno piće/vrhunsko vino domaćih proizvođača (2 dl ili 0,187 l), espreso ili kuvanu kafu, a količina je 185 komplet usluga za šta je Opština spremna tokom ove godine da plati 5.000 eura.

Kada je riječ o specijalizovanom ribljem restoranu, Opština je za usluge izdvojila deset hiljada eura, a kako se navodi u javnom pozivu u pitanju je 300 kompleta usluga, sa istim pojedinostima kao i kod klasičnog restorana, kada je riječ o usluzi.

Restorani, klasični i specijalizovani riblji, moraju, kako se navodi u tenderu, imati najmanje tri i više zvjezdica i da su na području opštine Budva.

Opština bi plaćala ove usluge virmanski i to u roku od 20 dana nakon što joj ugostitelj dostavi fakturu, po izvršenoj usluzi, odnosno organizovanog ručka.

„Rok izvršenja ugovora je sukcesivno, do potrošnje ugovorenog iznosa za ugostiteljske usluge“, stoji u javnom pozivu.

Opština je raspisala i javni poziv za nabavku cvijeća za cvjetne aranžmane, namijenje za protokol, za šta će platiti čak 5.000 eura.

A u ponudi se navodi čak 70 vrsta raznog cvijeća, od crvene ruže, duge i kratke, ruže ekvadorke, hrizanteme, anturijuma, bauvardija, astible, gerbera, irisa, limoniuma, ljiljana, solidadja, matiole,do tulipana, vande, kala, eukaliptusa… ali se u javnom pozivu traži i ananas, kao i razne vrste korpi (kockasta, ovalna, okrugla), rakete male i veće, kao i male i veće vaze, a od ukrasa je naveden i pijesak u boji.

Od ponuđača se zahtijeva da dostavi jedinične cijene, a ugovor će se zaključiti na procijenjenu vrijednost javne nabavke. Usluga pripremanja cvjetnih aranžmana nabavljaće se prema potrebama Opštine, jedan dan nakon prijema pismene ili usmene narudžbe. Rok plaćanja je sukcesivno, po izvršenoj isporuci predmetne robe i to u roku od 20 dana od dana dostavljanja fakture o isporučenoj robi. Način plaćanja je virmanski“, navodi se u javnom pozivu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com