Luka Kotor KAŽNJENA sa 28 hiljada eura - Volim Podgoricu

Luka Kotor KAŽNJENA sa 28 hiljada eura

Viši sud za prekršaje kaznio je Luku Kotor u postupku koji je pokrenula Agencija za zaštitu konkurencije.

Sud je izrekao kaznu od ukupno oko 28 hiljada eura, zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu lučkih usluga, piše Dan.

To se, kako piše list, može vidjeti u godišnjem izvještaju o radu Agencije za zaštitu konkurencije za prošlu godinu, koji je dostavljen Vladi.

Prvo je Agencija donijela rješenje kojim je utvrdila da Luka Kotor koristi svoje pravo ekskluziviteta kao koncesionar u okviru akvatorijuma luke Kotor i zloupotrebljava svoj dominantan položaj tako što je uslovljavala agente i brodare da za usluge pilotaže moraju angažovati upravo njih.

Zbog toga su zabranili svako buduće postupanje kojim bi Luka Kotor mogla spriječiti, ograničiti ili narušiti konkurenciju zloupotrebom dominantnog položaja na opisan način.

“Naložili su i preduzimanje mjera radi otklanjanja štetnih posledica i uspostavljanja efikasne konkurencije na tržištu, kao i rok za njeno izvršenje”, navodi se u izvještaju.

Dodaje se da je po navedenom Luka Kotor u ostaljenom roku i postupila.

„Luka Kotor je Upravnom sudu podnijela tužbu protiv rješenja Agencije za utvrđivanje zloupotrebe dominantnog položaja. Upravni sud je djelimično poništio rješenje Agencije te predmet vratio na ponovni postupak i odlučivanje”, navodi se u izvještaju Agencije.

Donijeto je obavještenje o utvrđenim činjenicama, okolnostima i zaključcima u postupku.

Sudu za prekršaje Budva – Odjeljenju Herceg Novi podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Luke Kotor i odgovorne osobe u preduzeću. Sud za prekršaje donio je rješenje i okrivljene oslobodilo krivice.

“Agencija je na navedeno rješenje podnijela žalbu Višem sudu za prekršaje, koji je meritorno odlučio, te preinačio rješenje Suda za prekršaje i okrivljene oglasio krivim, te je za Luku Kotor utvrdio novčanu kaznu u iznosu od 27,25 hiljada eura, dok je za odgovornu osobu u kompaniji utvrđena novčana kazna od hiljadu eura”, dodaje se u izvještaju Agencije.

(Dan)

2 komentara

  1. The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my choice to read, however I really thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can repair should you werent too busy on the lookout for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com