Neradna nedjelja ne može biti neustavna - Volim Podgoricu

Neradna nedjelja ne može biti neustavna

Odluka o uvuđenju neradne nedjelje u trgovini ne može biti neustavna, jer je donešena u skladu sa Zakonom o unutrašnoj trgovini. To je u intervjuu Televiziji Crne Gore saopštio predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović.

Podsjetimo, Unija poslodavaca je ranije najavila da će podnijeti inicijativu za ocjenu ustavnosti promejena Zakona o unutrašnjoj trgovini.

“Mislim da se tu neće ništa posebno desiti, taj zakon je afirmativan sa stanovišta zaposlenih i njihovih potreba”, poručio je Golubović.

Golubović smatra da neradna nedjelja, ne može dovesti do smanjenja prometa i otpuštanja radnika u trgovini. Podsjeća da i sadašnji Zakon o radu predviđa slobodni dan u sedmici.

“I po tom zakonu neradni dan je bila nedjelja, osim ako procesi rada to ne dozvoljavaju. Ovdje se nije mislilo na procese u trgovini, nego na procese u proizvodnji”, naveo je Golubović.

Podsjetimo Skupština je prošle sedmice usvojila izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je predviđeno da nedjelja bude neradni dan u trgovini, uz određene izuzetke.

Iz Ministarstva ekonomije su ranije pojasnili da će primjena zakona početi tri mjeseca nakon objavljivanja u Službenom listu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com