Podgorički mostovi u novom ruhu (FOTO) - Volim Podgoricu

Podgorički mostovi u novom ruhu (FOTO)

Preduzeća Glavnog grada Podgorica ovih dana intenzivno rade na održavanju podgoričkih mostova.

Zaposleni u građevinsko-zanatskoj operativi Agencije za stanovanje Glavnog grada Podgorica završili su molersko-farbarske radove na mostu Milenijum. U sklopu ovog posla, očišćena su i ofarbana ab sidrišta kablova, uklonjena je nečistoća iz podnožja bankina između pješačkog i kolovoznog dijela kao i ograde mosta, a ograda i bankine su premazane u potrebnom broju premaza. Sa metalnih djelova koji štite kablove očišćena je korozija i nanesena je nova zaštita, piloni mosta su premazani do visine tri metra, a preduzeće „Putevi“ će uskoro obnoviti horizontalne signalizacije.

Radnici Agencije rade i na Moskovskom mostu, na kojem će biti ofarbani ograda i klupe i zamijenjeni oštećeni elementi. Takođe, biće uklonjeni grafiti sa amfiteatra koji se nalazi uz most i obavljeno čišćenje.

Radnici D.O.O. „Putevi“ tokom vikenda izvode radove na Moskovskom mostu, a do sada su obavili u u saradnji sa ostalim preduzećima značajne poslove na Krivom mostu, gdje su izvođeni radovi u dijelu rezanja, raskopavanja, valjanja, pripreme podloge za asfaltiranje trotoarskih površina, uklanjanja betonskog sloja na trotoarskoj površini, zamjene pohabanih betonskih ploča, sanacije postojećih betonskih ploča na površini od 320m², rekonstrukcije ptt šahti, zamjene postojećih i ugradnji novih ivičnjaka, ugradnje rampi za osobe sa invaliditetom, demontaže postojeće i ugradnji nove ograde na dužini od 240m, rezanja betonskih stopa za stubove rasvjete, ugradnje stubova i rasvjetnih tijela, uklanjanja oštećenog i ugradnji novog asfaltnog zastora na kolovoznoj i trotoarskoj površini od 2.300m² i obilježavanje horizontalne signalizacije.

Na Mostu žrtava 5. maja izvođeni su radovi u dijelu rezanja, raskopavanja, valjanja, struganja postojećeg asfaltnog zastora, uklanjanja betonskog sloja na trotoarskoj površini, zamjene pohabanih betonskih ploča, sanacije postojećih betonskih ploča na površini od 500m², rekonstrukcije vodovodnih i ptt šahti, zamjene postojećih i ugradnji novih ivičnjaka, uklanjanja postojećih i ugradnji novih zaštitno ukrasnih stubića, sanacije ograde mosta, rezanja betonskih stopa za stubove rasvjete, ugradnje stubova i rasvjetnih tijela, uklanjanja oštećenog i ugradnji novog asfaltnog zastora na kolovoznoj i trotoarskoj površini od 1.800m² i obilježavanje horizontalne signalizacije.

Na Vezirovom mostu završeni su radovi u dijelu struganja postojećeg asfaltnog kolovoza, izrade sloja izravnjenja, ugradnji novog asfaltnog zastora na površini od 1799,35m² i obilježavanja horizontalne signalizacije.

1 komentar

  1. Wow, incredible blog layout! How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as smartly the content material!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com