Srbija dobila Hrvatsku i osvojila Svjetsku ligu u TRILERU NA PLJUSKU (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

Srbija dobila Hrvatsku i osvojila Svjetsku ligu u TRILERU NA PLJUSKU (FOTO/VIDEO)

Vaterpolo repezentacija Srbije osvojila je Svetsku ligu na Tašmajdanu i kaparisala vizu za Olimpijske igre, pošto je u superfinalu bila bolja od Hrvatske 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3).

Filip Filipović je bio heroj utakmice jer je postigao dva poslednja gola za “delfine” i još jednom pokazao da je jedan od najvećih koji su ikad uskočili u bazen.

Nikako nije dobro počelo po “delfine”, dva vezana promašaja, nesigurnost na startu zbog pritiska domaćeg terena i publike, ali i težine koju je nosio susret.

“Barakude” su imale sreće da su sudije bile lake ruke kada su u pitanju peterci, te su dobile čak dva u prvoj četvrtini i iskoristile nervozu naših.

Prvi gol za Hrvatsku došao je iznenada kada je lopta posle šuta iz daljine od prečku završila kod usamljenog sidra Buljubašića, a ovaj je lako sproveo iza leđa Mitrovića.

Uprkos tri vađenja lopte iz mreže, srpski golman je briljirao na početku, skinuo dva zicera i predstavljao najveću snagu tima u trenucima kada tim nije briljirao.

A onda je došla druga četvrtina i surova dominacija “delfina”, a nešto malo prije toga treći peterac za goste i velikih 1:4.

To je bila inicijalna kapisla da se napravi nešto konkretno i doslovno su shvatili savjete Dejana Savića srpski vaterpolisti, pa upalili mašinu.

FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Mandić je sa igračem više uspio da pokrene ekipu, Mitrović u narednom napadu smanjio na -1, a izjednačenje doneo ko drugi nego Filip Filipović.

Veliki preokret donio je Prlainović preciznim šutem sa krila, a onda Mandić pred odlazak na kratak predah postavio 6:4.

Početak trećeg dijela meča u potpunosti je pripao “barakudama” koje su za tri i po minuta vratile egal, Savić je bjesnio jer je opet ušla nervoza u redove Srbije, da, ona stara s početka.

Mada, nije moglo ni takvoj ekipi kao što je Hrvatska da ide loše u kontinuitetu ko zna koliko. Ispromašivali smo se u tom trećem dijelu igre, publika je utihnula, a nebo iznad Beograda je postajalo sve tamnije i tamnije.

Tucak je zatražio tajm-aut pri 6:6, to je bio prvi predah koji je neki od selektora zatražio, a on se ispostavio dobar za Hrvate koji su došli do prednosti prvi put nakon sjajne serije “delfina”.

U finišu trećeg perioda je izjednačio Mandić sa pet metara, potom je Bušlje bio precizan za novi minimalni plus, a do ulaska u završnih osam minuta rezultat se nije menjao – 7:8.

Na sve to počeo je pljusak, toliko jak da je polovina publike potražila zaklon van bazena u nadi da će prestati, a vaterpolisti se dogovorili da im ne smeta i da će nastaviti.

Tako je i bilo. Veliki sportisti nastavili su interesantnu bitku iako je lilo kao iz kabla, a nakon izjednačenja Filipovića, Vrljić je vratio prednost, a onda je Dušan Mandić pogodio po četvrti put.

FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Kakav je to pogodak bio, iz okreta, leđima usmjeren ka golu, lijeva ruka i praćka u donji ugao, uh, fantastičan gol koji je podigao bazen na noge za 9:9.

Odmah u narednom napadu Hrvatska je došla do prednosti jer je Vukičević nastavio da niže golove, a tada došao do petog.

Filipović je iz odbojke donio novo ravnanje za 10:10 i onda je postao heroj utakmice, jer je na minut do kraja pogodio iz solo akcije za 11:10!

Vukičević je izjednačio, a onda je Mitrović na 15 sekundi do kraja iznudio peterac, a egzekutor – Fića!

Blic.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com