Venecijanska komisija: Izrada amandmana u toku, mišljenje sjutra - Volim Podgoricu

Venecijanska komisija: Izrada amandmana u toku, mišljenje sjutra

Venecijanska komisija potvrdila je za Tanjug da je usvojila, ali da još nije objavila mišljenje o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, jer je u toku njegova izrada.

“Mišljenje još nije objavljeno zbog velikog broja amandmana koji treba da budu inkorporirani u nacrt mišljenja”, precizirao je za Tanjug Panos Kakaviatos, portparol Venecijanske komisije u Savjetu Evrope.

Napomenuo je da za sada nema zvaničnog komentara povodom nacrta zakona, te da bi usvojeno mišljenje trebalo da bude objavljeno sjutra u toku dana.

Vlada Crne Gore saopštila je u petak da je Venecijanska komisija na plenarnoj sjednici usvojila pozitivno mišljenje na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, konstatujući da predloženi zakonski tekst “donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva”.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is really irritating. A good website with interesting content, that’s what I need. Thanks for keeping this web site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com