BOŠKOVIĆ: “Hrvatski brod “Omiš” možda postane dio Mornarice Vojske Crne Gore” - Volim Podgoricu

BOŠKOVIĆ: “Hrvatski brod “Omiš” možda postane dio Mornarice Vojske Crne Gore”

Ulazak Crne Gore u NATO je jedan od najispravnijih poteza, kojim je obezbijeđena potpuna sigurnost građana, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković tokom posjete hrvatskom patrolnom brodu OB-31 “Omiš”, koji se nalazi u Baru u sklopu međunarodne vježba “Adrion Livex”. On je istakao da postoji interesovanje crnogorske strane da to plovilo u narednim godinama možda postane dio naših oružanih snaga.

Foto: Gov.me

Bošković, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić, komandant Mornarice Vojske Crne Gore kapetan bojnog broda Veskom Tomanović i ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić posjetili su u barskoj luci hrvatski obalski patrolni brod OB-31“Omiš”, koji učestvuje u međunarodnoj pomorskoj vježbi “Adrion Livex 19”.

“Tokom demonstrativne vožnje, koja je obavljena u barskom akvatorijumu, zapovjednik broda poručnik bojnog broda Ante Silić, predstavio je gostima mogućnosti `Omiša`, koji je sagrađen u splitskom brodogradilištu prije pola godine.  Tom prilikom, obavljena je prezentacija spuštanja i ukrcavanja čamca, sa posadom bording tima”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Foto: Gov.me

Bošković je istakao da je to bila korisna posjeta.

“Upoznali smo se sa zajedničkim bezbjednosnim prioritetima kada je Jadransko more u pitanju, i na koji način možemo zajednikim snagama da preduprijedimo bilo kakvo ugrožavanje bezbijednosti akvatorijuma Jadranskog mora”, ocijenio je crnogorski ministar odbrane.

On je kazao da za taj tip broda postoji interesovanje i sa naše strane, da u nekim narednim godinama, postane možda dio naših oružanih snaga.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com