Sinđelićevo neizručenje završena priča, osim ako ga policija ne uhapsi - Volim Podgoricu

Sinđelićevo neizručenje završena priča, osim ako ga policija ne uhapsi

Viši sud u Podgorici može ponovo odlučivati o izručenju Saše Sinđelića Hrvatskoj, svjedoka saradnika u slučaju pokušaj terorizma, jedino u slučaju ukoliko ga Uprava policije uhapsi i privede sudiji za istragu.

Tako glasi odgovor ovog suda FOS-u na pitanje da li će ponovo odlučivati o Sinđelićevom izručenju Hrvatskoj s obzirom da se sada nalazi u Crnoj Gori.

Podsjetimo, prethodno je Viši sud odbio da izruči Sinđelića jer se nije nalazio u Crnoj Gori u trenutku donošenja odluke, već u Srbiji, pa je bio nedostupan pravosudnim organima.

Odluku je 10. juna potvrdio Apelacioni sud, te je time postala pravosnažna.

„Prema tome, o istoj se ne može ponovo odlučivati. Ukoliko se lice koje se nalazi na potjernici Interpola liši slobode i privede sudiji za istragu započinje nova procedura njegovog izručenja“, saopštila je za FOS portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Kako je Muzurović objasnila, Viši sud ne vrši neposrednu potragu za licima na terenu, niti vrši privođenja sudiji za istragu.

„Za to je isključivo nadležna Uprava policije, te od istih trebate dobiti informaciju o eventualnom lišenju slobode navedenog lica i privođenja sudiji za istragu“, navela je Muzurović.

 

Hrvatska potražuje Sinđelića zbog izdržavanja zatvorske kazne od 21 godinu zbog izvršenog krivičnog djela teško ubistvo i krađa.

Sinđelić se nakon svjedočenja u predmetu pokušaj terorizma vratio u Srbiju da bi, prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva, u ponedeljak 17. juna ušao u Crnu Goru i zatražio politički azil. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su par dana kasnije negirali da je zatražio azil.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com