CRNOGORAC DOVOZIO KOKAIN, ZET GA PREUZIMAO “PORŠEOM”: Evo kako je funkcionisala krimi-grupa “NOVOSADSKOG ESKOBARA” - Volim Podgoricu

CRNOGORAC DOVOZIO KOKAIN, ZET GA PREUZIMAO “PORŠEOM”: Evo kako je funkcionisala krimi-grupa “NOVOSADSKOG ESKOBARA”

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Radosava Cvijovića i Slavka Pavlova, osumnjičenih za pripadništvo kriminalnoj grupi koja je krijumčarila kokain.

Kako “Blic” ekskluzivno saznaje uvidom u optužnicu, Cvijović je osumnjičen da je od početka 2017. godine do 9. 11. 2017. godine na teritoriji Srbije, Holandije, Češke, Slovačke, Italije, Njemačke i Mađarske organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi bili – njegov zet Slavko Pavlov, kao i sin Branislav Cvijović, ali i Branislav Bikić i Josip Capik koji su uhapšeni u Češkoj i protiv kojih se vodi jedinstveni postupak u Pragu.

U optužnici se kao pripadnici ove kriminalne grupe pominju i narko-dileri po nadimcima: “Crnogorac” koji je držao i prodavao kokain u Roterdamu, “Debeli” koji je bio zadužen za tržište u Italiji, M. S. koji je sa Capikom kokain prodavao u Mađarskoj, M. T. koji je držao tržište u Slovačkoj, “Hrvat” koji je snabdijevao Austriju. Preprodavci pod nadimcima “Đuri”, “Klinac” i “Jevrej” kokain su dalje prodavali na tržište Zapadne Evrope.

Zet transportovao drogu do Njemačke

Prema detaljima iz optužnice, po Cvijovićevom nalogu njegov zet Slavko Pavlov preuzimao je kokain u Holandiji od “Crnogorca” koju je “poršeom” vozio do kupaca u zemljama Zapadne Evrope.

“On je drogu držao u stanu u Ulmu, u Njemačkoj, ali je imao zadatak da nadgleda i kontroliše transport kokaina kada pripadnik ove kriminalne grupe Branislav Cvijović to nije bio u mogućnosti, ali i da prenosi novac od prodaje droge do svog tasta Radosava Cvijovića”.

Sin rukovodio dilerima

Sin organizatora, Branislav Cvijović, po očevim instrukcijama rukovodio je pripadnicima kao i nepoznatim pripadnicima poznatim po nadimcima “Debeli”, “Hrvat”, M. T. i M. S.

Cvijović je organizovao kupovinu i vršio nadzor transporta kokaina, kao i primopredaju, a zarađeni novac donosio ocu Radosavu u Srbiju.

Bikić zadužen za Češku

Bikić je po nalogu organizatora Radosava Cvijovića preuzimao drogu od drugih pripadnika kriminalne grupe i prodavao je u Pragu, držeći je u svom stanu u ovom gradu. Novac zarađen od prodaje kokaina davao je Pavlovu i mlađem Cvijoviću.

Capik prevozio kokain do Mađarske

Josip Capik je, takođe po nalogu organizatora, u Holandiji preuzimao drogu od “Crnogorca” koji ju je dalje prevozio u zemlje Zapadne Evrope i predavao drugim pripadnicima kriminalne grupe koji su bili zaduženi za prodaju, a takođe dio droge prodavao je i držao u svom stanu u Mađarskoj. Zarađeni novac odnosio je u Srbiju Cvijovićima.

HRONOLOGIJA

Mart 2017.

Prema optužnici, Radoslav Cvijović je u Holandiji ugovorio kupovinu i preuzimanje osam kilograma kokaina od “Crnogorca”, na taj način što je sa sinom Branislavom otputovao najprije u Prag kod Bikića da uzme novac od ranije prodate droge, zatim u Ulm kod Pavlova takođe po dio novca od kokaina. Nakon što je “Crnogorac” donio drogu Cvijovićima i Pavlovu, Radosav dva kilograma daje Bikiću radi prodaje u Pragu, dok su preostalu količinu Pavlov, Cvijović i Capik prodali do kraja istog mjeseca na teritoriji Austrije, Njemačke, Mađarske i Češke.

April 2017.

Cvijović je, prema optužnici, od prethodno prodatih šet kilograma kokaina od “Crnogorca” u Roterdamu u Holandiji ugovorio kupovinu i preuzimanje sedam kilograma kokaina tako što je preko sina Branislava rekao Pavlovu da preuzme i plati sedam kilograma kokaina. Preuzetu drogu Pavlov odvozi u Ulm, kod sebe radi prodaje ostavlja jedan kilogram kokaina, dok ostatak droge raspoređuje na M. S. radi prodaje u Mađarskoj i “Debelog” u Italiji.

Maj i Jun 2017.

Cvika je optužen da je zajedno sa sinom Branislavom organizovao isporuku veće neutvrđene količine droge u Italiju, kupljenu ponovo od “Crnogorca” u Holandiji. Pavlov i Capik su otputovali u Češku i od Bikića preuzeli drogu koje ovaj nije uspio da proda i prenijeli je u Italiju. Capik drogu potom prevozi u Mađarsku.

Jul 2017.

Optuženi Branislav Cvijanović je po nalogu Radoslava Cvijovića preuzeo veću količinu droge koju je Josip Capik iz Italije prenio u Mađarsku, pa je u Češkoj predao Branislavu Bikiću da bi je kasnije proslijedili i prodali na teritoriji Zapadne Evrope.

Jul 2017.

Prema optužnici, Branislav Cvijović je nakon povratka iz Italije, gdje je boravio, preuzeo novac od 100.000 eura za kokain po nalogu svog oca Radosava i sastao se sa Bikićem u Mađarskoj od kojeg je uzeo 47.000 eura od prodaje kokaina i sav preuzeti novac predao Capiku koji ga je sakrio u kolima i donio u Srbiju.

Avgust 2017.

Radosav Cvijović je od nepoznate osobe koja se u optužnici vodi kao “Crnogorac” u Roterdamu, u Holandiji, kupio osam kilograma kokaina, na taj način što je preko svog sina Branislava izdao nalog Capiku da od “Crnogorca” preuzme drogu, što je ovaj i učinio. Capik je tu drogu predao Branislavu Cvijoviću koji ju je dalje predao Branislavu Bikiću u Pragu u Češkoj koji je prodao. Novac od ove prodaje droge Slavko Pavlov dao je njihovom nabavljaču “Crnogorcu”.

Novembar 2017. godine – hapšenje grupe

U novembru su ponovili kupovinu od “Crnogorca” u Roterdamu – Radosav Cvijović je sa “Crnogorcem” ugovorio kupovinu osam kilograma kokaina, a njegov sin Branislav i Josip Capik su je preuzeli i transportovali u Prag. Branislav Cvijović ovaj put Bikiću predaje četiri kilograma, a Capik sa ostalom količinom droge kreće automobilom ka Mađarskoj.

Capika su zaustavili češki policajci na auto-putu i u gepeku mu pronašli četiri bloka crne boje oblijepljena trakom, u kojima su otkrili kokain.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com