MARKOVIĆ: Crna Gora najstabilnija zemlja u regionu - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Crna Gora najstabilnija zemlja u regionu

Stabilnost je preduslov ekonomskog prosperiteta, a Crna Gora je danas najstabilnija zemlja u regionu i u ovom dijelu Evrope, ocijenio je premijer Duško Marković na poslovnom forumu u Azerbejdžanu koji okuplja predstavnike poslovne zajednice dvije zemlje.

Prema njegovim riječima, to Crnu Goru čini ekonomski i politički pouzdanim partnerom. Članstvo u NATO-u, tvrdi premijer,  bio je signal investitorima da je CrnaGora destinacija koja u domenu bezbjednosti dijeli najviše standarde.

“Već u prvoj godini članstva vidjeli smo značajan porast investitora i broja turista iz zemalja NATO-a”, naglasio je on.

Predsjednik Vlade je naglasio da u Crnoj Gori posluju investitori iz preko 110 država, a prisutni su najprestižniji svjetski turistički brendovi.

“Crna Gora ima najveću stopu stranih direktnih investicija po glavi stanovnika u regionu, sa ukupno uloženih 6,5 milijardi eura od 2006. do 2018. godine”, kazao je on.

Marković je posebno naglasio da crnogorska ekonomija već tri godine bilježi jednu od najvećih stopa rasta u Evropi, preko 4,7 odsto godišnje.

“U dvije godine povećali smo broj zaposlenih za gotovo osam odsto”, dodao je premijer.

On je naveo i da je glavni državni prioritet valorizacija sjevernog regiona, u kojem se nalaze naši ključni privredni i prirodni resursi.

“Tu vidim veliki potencijal za produbljivanje ekonomske saradnje Crnoj Gori i Azerbejdžana, posebno u oblasti poljoprivrede”, napomenuo je on.

Marković u zvaničnoj posjeti Azerbejdžanu boravi na poziv predsjednika kabineta ministara Novruza Mamadova.

CDM

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com