Home / NASLOVNA / NOVI SNIMAK: ,,Juče me je zvao Milo i rekao: „Milane, ja više ne mogu to da odlažem“. Šta da radimo, Oleg?”

NOVI SNIMAK: ,,Juče me je zvao Milo i rekao: „Milane, ja više ne mogu to da odlažem“. Šta da radimo, Oleg?”

Kao važan ”detalj” se pominje i ”tričavih” 3 miliona dolara oko kojih su se ”mimoišli” u pregovorima sa Standard bankom, a koji bi Deripaska trebalo nekako da riješi. Šta je stvarna pozadina tih 3 miliona ostaje da se vidi

U ovom razgovoru koji portal IN4S  ekskluzivno objavljuje, čuje se kako Milan Roćen, opet krajnje snishodljivo, moli Olega Deripasku da ”ubrza malo stvari” oko kupoprodaje KAP-a.

Kao važan ”detalj” se pominje i ”tričavih” 3 miliona dolara oko kojih su se ”mimoišli” u pregovorima sa Standard bankom, a koji bi Deripaska trebalo nekako da riješi. Šta je stvarna pozadina tih 3 miliona ostaje da se vidi.

Takođe, pominje se i razgovor sa Brkovićem, a koga su kupcu KAP-a očigledno ”uvalili” kao neku nezavisnu i zahtjevnu, zainteresovanu biznis stranu.

Sa druge strane, Deripaska se hvali Roćenu da je uspio da izlobira kod Amerikanaca da više ne povezuju Kosovo sa Crnom Gorom, na što ovaj uzbuđeno reaguje.

IN4S će nastaviti oobjavljivanje tajnih razgovora u kojima je učestvovao vrh crnogorskog, diktatorskog režima, piše ovaj portal.

Razgovor: 

Zdravo, gospodine Roćen. Ovdje sekretarica Olega Vladimirovila. Spojiću vas.

Roćen: Hvala
Samo momenat…

Deripaska: Halo

Roćen: Oleg, zdravo dragi moj

Deripaska: Zdravo, slušam te

Roćen: Slušaj kakva je situacija trenutno. Juče me je zvao Đukanović i rekao: „Milane, ja više ne mogu to da odlažem“. Šta da radimo, Oleg?

Deripaska: Ja zaista ne znam, nisam ni sa kim razgovarao o tome. Zar nisu našli rješenje?

Roćen: Nisu, Danas je Gvozdenović bio ovdje, sreo sam se sa njim. On kaže da sam veoma korektno pregovarao sa Standard Bankom. Brano kaže da su se ponašali veoma bezobrazno. On kaže da su vaši predlozi bili veoma korektni. Kako sam ja shvatio Brana, mislim da su se mimoišli zbog otprilike 3 miliona dolara… Hajde, molim te, da nešto učinimo. Sjutra je sjednica Vlade, i oni moraju donijeti neko rješenje. Sjednice se održavaju četvrtkom.

Deripaska: Moram se konsultovati, nisam upućen u to kakva je sad tamo situacija

Roćen: Znaš šta bih samo želio da ti kažem prije tvog razgovora sa Jakovom. Oni bi možda mogli to da odlože na dvije nedjelje, dvadeset dana, ali do kraja godine – nemoguće! Možete li nešto da uradite u tom periodu. Da donesete neko rješenje, pa polako i da radite na njegovom ostvarenju. Bilo bi odlično ako bi ti moga sjutra da se čuješ sa Đukanovićem…

Deripaska: Dobro, shvatio sam. Popričaću sa Jakovom, iskren da budem imam još nekih nedoumica…

Roćen: Naravno, dragi moj, znam da imaš posla preko glave

Deripaska: Provjeriću sjutra, pa se čujemo. Ili me ti pozovi…

Roćen: Slušaj, sjutra je sjednica Vlade u 11 časova, znači – u 13 po moskovskom vremenu. Bilo bi dobro da ja prije 11 imam informaciju od vas, da bih je mogao prenijeti Đukanoviću

Deripaska: Potrudiću se. Nazovi me u 11, po našem vremenu.

Roćen: Slušaj, ajde da ne dozvolimo da se sve sruši na samom kraju. Mnogo energije i svega drugog smo do sada potrošili.

Deripaska: Dobro, ja ću sjutra ujutru razgovarati sa njim, a onda se i mi čujemo oko 11. I ja sam za, i moji ljudi…

Roćen: Shvati kakva je situacija kod nas politička situacije i sve ostalo…

Deripaska: Razumijem.

Roćen: Dogovoreno, zovem te sjutra u 11.

Deripaska: Jesi li vidio da ti Amerikanci više ne povezuju tako uporno Kosovo sa Crnom Gorom… Čak naprotiv.

Roćen: Kada? Šta?

Deripaska: Pa pomoćnik sekretara za nacionalnu bezbjednost dao je izjavu da oni ni na koji način ne povezuju problem Kosova i problem Crne Gore.

Roćen: Pa to je dobro, razumiješ, to je dobro. Ja svakako želim da na tu temu još razgovaram sa tobom. Sjetio sam se i onog Jana Kubiša. Znači li ti šta to ime?

Deripaska: Da, da, da…

Roćen: Pa i taj podlac je završio MGIMO (Moskovski državni istitut međunarodnih odnosa)

Deripaska: Naravno, vidiš kakav čovjek…

Roćen: Znači, sjutra u 11. Oleg, hajde da nešto smislimo. Ubrzaj stvari. Koliko čujem, bio je i dobar razgovor sa Brkovićem. Hvala ti što si me pozvao, dragi prijatelju.

Deripaska: Hvala tebi, čujemo se…

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com