POŠTA KUPUJE DVIJE LIMUZINE: Za čelnike LUKSUZNI AUTOMOBILI sa računarom, senzorima, grijačima sjedišta… - Volim Podgoricu

POŠTA KUPUJE DVIJE LIMUZINE: Za čelnike LUKSUZNI AUTOMOBILI sa računarom, senzorima, grijačima sjedišta…

Dok poštari budu raznosili poštu na mopedima, čelnici Pošte Crne Gore neće morati da mare za vrućinu jer će se voziti novim limuzinama.

Pošta je odlučila da potroši 55.000 eura na dvije limuzine, koje su, kako je “Vijestima” potvrđeno iz Pošte, namijenjene za njihovu upravu.

Tenderskom dokumentacijom za limuzine se, između ostalog, tražilo da imaju putni računar, telefoniranje, senzore i kameru za parkiranje, grijače sjedišta…

Mada još nije potpisan ugovor, iz odluke tenderske komisije dâ se zaključiti da će se uprava po svemu sudeći voziti “škodama” (“Auto Čačak”).

“Ugovor nije sklopljen. Tender za nabavku je u toku. Kako tenderska procedura nije okončana, ne možemo govoriti o tipu vozila niti o detaljima nabavke ni za putnička ni za teretna vozila”, kazali su “Vijestima” iz Pošte.

Istog dana je tenderska komisija donijela je odluku da nabavku tri teretna vozila, po sistemu staro za novo, povjeri kompaniji “Rokšped”.

Pošta je tražila dva poštansko žuta furgona sa njihovim logom koja će, između ostalog, biti opremljena putnim računarima i senzorima za parkiranje.

Tražila je i srebrni metalik pikap sa kliznim vratima koji takođe mora, između ostalog, imati putni računar i senzor za parkiranje.

Od 85.000 eura namijenjenih za ovu trgovinu, malo manje od 10.000 stići će od tri polovna teretna vozila.

Od 9.471 eura, na koliko su procijenjena tri vozila, dva su stara po osam godina – „reno trafik“ i “reno kangu“ procijenjeni su na 5.492 eura, odnosno na 2.991. Na nepunih 1.000 eura procijenjen je “folksvagen kadi“ iz 2005. godine.

Pošta je krajem aprila raspisala tender za nabavku 45 mopeda a tenderska komisija je donijela odluku da za nepunih 70.000 eura ovaj posao povjeri podgoričkoj firmi “Magnus moto”. Sada se čeka na potpisivanje ugovora.

Prosječna cijena po mopedu iznosiće malo više od 1.500 eura.

Ova institucija je, između ostalog, tražila da ponuđač mora da posjeduje ovlašćeni servis od proizvođača ponuđenog mopeda u Podgorici, Ulcinju, Baru, minimum jedan servis u regionu Boke, za ostale gradove ponuđač mora pružati servisne usluge putem mobilnih ekipa.

U dijelu koji se tiče traženih tehničkih karakteristika, između ostalog, navodi se udobno sjedište, prednja čelična korpa za poštanske pošiljke nosivosti 20 kilograma, zadnji nosač minimalne nosivosti 20 kilograma, ali i da je “sistem hlađenja vazdušni”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com