Traži se rješenje problema u Podgorici - Volim Podgoricu

Traži se rješenje problema u Podgorici

Preduzeće Parking servis elaboratom o parking zonama, čija je izrada u toku, planira da obilježi nekoliko parkirališta u užem centru grada, zatim prekoputa TC Mol of Montenegro, u stambenom bloku prekoputa Sportskog centra ,,Morača“, Ulici Radoja Dakića u Siti kvartu, ali i da privede namjeni neuređene površine u Bloku šest, piše Pobjeda.

Navodeći da su uglavnom tehnički dio posla završili, direktor Parking servisa Nusret Canovićkazao je da prilikom rješavanja problema sa parkiralištima, uvijek konsultuju i građane. Cilj im je, naglašava, da ovi parking prostori budu iskorišćeni na najbolji način, kako bi bili dostupni što većem broju građana.

Direktor Parking servisa navodi da su prije mjesec slali dopise mjesnim zajednicama, kako bi mještani dostavili ideje o rješavanju problema sa parkiranjem u njihovim kvartovima. Već su dobili neke prijedloge iz mjesnih zajednica a, kako dodaje, i ovih dana obilaze građane sa kojima razgovoraju i obavljaju konsultacije. Podsjetivši da su već obišli mještane blokova pet i šest i centra grada, Canović najavljuje planove za te djelove Podgorice.

U centru planiramo da zoniramo parkinge u ulicama oko zgrade budućeg gradskog pozorišta. To bi podrazumijevalo promjenu režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Planiramo da obilježimo parkinge oko garaže u Ulici Novaka Miloševa. U Bloku šest je ostalo vrlo malo prostora koji se može obilježavati. Sa mještanima toga kvarta smo saglasni da treba uraditi horizontalnu i vertikalnu signalizaciju.

Takođe, postoje neke lokacije koje su sada neuređene i koje se koriste kao ,,divlja“ parkirališta kod OŠ ,,Radojica Perović“ i iza zgrade u Ulici Đoka Miraševića, a mogle bi se urediti i privesti namjeni kazao je Canović.

Predstavnici Parking servisa danas treba da se sastanu sa građanima iz Stare varoši i Kruševca. Iznijeće im, navodi Canović, prijedloge kako bi se neke površine mogle privesti namjeni, kao i za koje smatraju da bi trebalo da budu zonirane, a otvoreni su i za sve konstruktivne prijedloge.

“Sa stanarima „Metalke“ i ranije smo razgovarali o obilježavanju parking prostora iza i ispred te zgrade. U Ulici kralja Nikole već je obilježen parking na jednoj strani, ali budući da ona ima četiri saobraćajne trake, razmatramo da zoniramo parking i sa druge strane ulice. U dvorišnom dijelu zgrade moguće je obilježiti oko 100 parking mjesta”, navodi Canović, uz napomenu da je u planu zoniranje asfaltiranog parkinga kod OŠ ,,Milorad Musa Burzan“ (prekoputa TC Mol of Montenegro ).

U MZ Kruševac u planu je zoniranje parkinga u bloku zgrada prekoputa SC ,,Morača“.

“O tome smo već razgovarali sa građanima tog naselja, koji žele da se to uradi. Međutim, nijesmo do kraja provjerili situaciju sa vlasništvom nad tim prostorom, tako da će biti još prilike za razgovor sa građanima i iznošenje prijedloga”, kazao je Canović.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com